Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2019. szeptember 19. csütörtök, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
Nyílt levél a MOB tagjainak
2009-10-06 17:28:32


Nyílt levél a Magyar Olimpiai Bizottság tagjainak!

A Danubius Nemzeti Hajós Egylet (DNHE) elnöksége a sportszerűség és a korrekt tájékoztatás, valamint a magyar evezős sport utolsó margitszigeti bázisának a megőrzése érdekében fordul a Magyar Olimpiai Bizottság tagjaihoz, és minden, a magyar sportért felelős fórumhoz, valamint a sportszerető közvéleményhez.

Gyárfás Tamásnak a MOB szombati közgyűlésén Egyletünket és az általunk használt evezős csónakházat érintően tett kijelentései tisztességtelenek és valótlanságokat tartalmaznak. Kijelentéseivel ellentétben az igazság a következő:

Egyletünk nem egyszerűen csak egy „túraklub” hanem a gr. Széchenyi István által alapított Nemzeti Hajós Egylettel 1991-ben történt egyesülés révén az ország legrégibb evezős klubja, amely tömegesen foglalkoztat tizenéves fiatalokat, akik közül a legtehetségesebbek folyamatosan tagjai a nemzeti válogatottaknak. A magyar evezős klubok eredményességi rangsorában évek óta 3-5., fővárosi szinten a 2. helyen vagyunk. Sokszoros felnőtt válogatottak, köztük olimpikonok, Ifjúsági vb érmesek, U23-as vb helyezettek, egyetemi világbajnokok, ORV győztes serdülők kerültek ki szakedzőink kezei alól. Itt indult el a kétszeres világbajnok és olimpiai helyezett dr. Haller Ákos pályája is, aki első világversenyén még klubunk színeiben indult, és a téli alapozó edzéseit mindvégig a DNHE margitszigeti telephelyén végezte. Versenyzőinknek az idei U23-as világbajnokságon elért VI.(Csepregi Gábor, Rácz Róbert Bence) és V.(Sándor Áron) helyezése, valamint a dr. Alliquander Annának a felnőtt vb-n kiharcolt VIII. és az Eb-n elért IV. helyezése a londoni olimpia szempontjából is  reményt  keltő.

Klubunk által jogszerűen használt margitszigeti evezős bázis a londoni olimpiai felkészülésnek is egyik színtere, amelyet, Gyárfás Tamás – rágalmazásnak is beillő – kijelentésével ellentétben klubunk teljesen szabályosan a PM által kiírt tendert megpályázva 1999-ben nyert el, és szerződéses kötelezettségeinek folyamatosan eleget téve zavartalanul használt mindaddig, amíg a 2006-os Úszó Eb helyszínével kapcsolatos döntés megszületett, ami bennünket rendkívül hátrányosan érintett. 2004. januárjában hosszú tárgyalássorozat kezdődött a magyar sport vezetőivel és az uszodaépítési  projekt vezetőivel,  amelynek eredményeként (és ezt hiteles dokumentumokkal tudjuk bizonyítani)  sportszerű  és nagylelkű partnerei  voltunk  mind az építési, mind magát az Eb-t lebonyolító projektnek,  lemondva az általunk jogszerűen használt  terület jelentős részéről, az Eb idejére pedig az egész létesítményt átengedtük a Magyar Úszó Szövetségnek. 

Tárgyalópartnereink a területileg lecsökkentett evezős bázis hosszú távú fennmaradását (hosszú távú szerződést) és a lebontásra ítélt konditerem és hajótároló pótlását ígérték. Ez utóbbi meg is valósult. Hogy a szerződésünk meghosszabbítása még nincs aláírva, ennek feltételezhetően az állami sportvezetésben és az állami vagyonkezelésben bekövetkezett folyamatos személyi és strukturális változás is az oka. A mindenkori illetékes tárgyalópartnereink a számunkra kedvező, hosszú távú megoldás iránti szándékukat rendszeresen jelezték.  Az ezzel kapcsolatos tárgyalások jelenleg is mindenféle bürokratikus akadályokkal, de zajlanak.

Mindezek alapján felháborítónak tartjuk Gyárfás Tamásnak azt a törekvését, hogy egy olyan sportág (evezés) aktív tevékenységének a rovására kívánja egy másik sportág (úszás) ráadásul irodai tevékenységét előnyben részesíteni, amely sportszerű segítséget nyújtott a 2006-os Úszó Eb megrendezéséhez. Úgy véljük, ez nem sportemberhez méltó mentalitás, különösen méltatlan a magyar sport fellegvárának számító MOB alelnökéhez!

A fair play szellemében kérünk minden felelős sportvezetőt, és az ügyben hatáskörrel rendelkező hivatalos személyt és testületet, valamint a média felelős szakembereit, hogy a megfelelő lépések megtételével, vagy egyszerűen csak szolidaritásukkal segítsék az utolsó belvárosi evezős bázis megőrzését. Ne felejtsük el, hogy a háború előtt 12 evezős ház működött a Margitsziget körül! Gyárfás Tamás mondásával szemben, miszerint a létesítmény ”Horthy villa” lett volna, az eredetileg is sportcélú klubháznak épült.

A magyar sportmozgalom eredményességéről és jövőjéről a pekingi olimpia után sok véleményt hallottunk. Sokan vetették fel, hogy a magyar sport jövője az igen nehéz körülmények között küszködő szakosztályokra alapozandó. Nem találkoztunk olyan véleménnyel, hogy egy kizárólag sportcélra hasznosított létesítmény rovására kellene „méltó szövetségi irodát” kialakítani.

Természetesen készek vagyunk létesítményünk átmeneti rendelkezésre bocsátásával segíteni a 2010 évi úszó EB megrendezését is, ha ez Egyletünk jogos érdekeit is szem előtt tartó, tisztességes megállapodások szerint történik.

Budapest, 2009. szeptember 30.

Denk András sk.
elnök

Danubius Nemzeti Hajós Egylet

További információ:
Mobil: +36-30-948-7233
Fax: +36-1-386-9464
E-mail:
adenk@invitel.huSzerző: szabadban
Forrás: VGF szaklap

A cikkhez kapcsolódó anyagok:

nyilt_level_mob_tagok_letoltheto.doc

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum