Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2020. augusztus 05. szerda, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
Vége van, de csakazértis bringa!
2008-10-14 23:18:11


Csakazértis bringa! - Lezárult a Bringázz a munkába! kampány őszi fordulója

Nyolcezren vágtak neki a BAM őszi fordulójának, s annyi kilométert tettek meg, amennyiből a Föld-Hold távolság oda-vissza legyőzhető lenne. Már ha persze vezetne kerékpárút a Holdra. Helyette azonban városokban, falvakban, bicikli- és kisforgalmú utakon gurultak drótszamaraikon a lelkes résztvevők otthonukból a munkahelyükre, akár minden áldott nap, ha esett, ha fújt. Most azt mondják - függetlenül a hivatalos végeredménytől, a nyereményektől-, aki biciklire ül, mindenképpen nyer.

A BAM idei őszi fordulója nem nélkülözte a meglepetéseket. Mert bár a hagyományosnak nevezhető kiírás általános feltételei nem változtak, a szervezők a fődíjak odaítélése mellett a kampány félidejében is tartottak sorsolást azok között, akik mindaddig legalább négyszer elkerekeztek a munkahelyükre. Az egyéni kerékpárosok mellett pedig idén ősszel már cégek, vállalatok csapatainak regisztrációját is várták a kívül-belül megújult BAM honlapon. Az eredmény pedig nem is váratott magára: a szigorúan vett adatok szerint ugyanis 8000-en regisztráltak az őszi fordulóra, összesen 1644 cég jelentkezett, 3725-en voltak azok, akik legalább hét alkalommal tekertek a kampány ideje alatt, s minden megtett kilométert összeadva megközelítőleg 750 ezer kilométert tettek meg a résztvevők, amellyel pedig 16 millió kcal-t sikerült elégetniük. De lássuk, hogyan is vélekedik erről néhány résztvevő!

Az adójóváírásból vettem a bringámat

Tarr Zsuzsi, az őszi forduló egyik résztvevője a kampány előtt mindössze két hónappal kezdett el bringázni otthona és munkahelye között.

- Június volt, és úgy gondoltam, hogy születésnapomra meglepem magamat egy bringával. Sokáig keresgettem, hogy milyen típus lenne nekem a legmegfelelőbb, rengeteget nézelődtem, mire rátaláltam. Tény, hogy nem volt olcsó, s az adójóváírásom nélkül, talán még ma is többet buszoznék. Hogy miért választottam a kerékpárt? Rettenetesen nehezen viselem a tömegközlekedést, valamilyen alternatív, időtől, emberektől független megoldást kerestem az utazásra. Erre pedig a kerékpár a legjobb. Igaz, hogy amíg bejártam az útvonalat, legalább kétszer többet tekertem le, mint amennyit kellett volna, sokszor elhagyatott területeken, árkon-bokron vágtam át, de néhány hét alatt belerázódtam. Most napi 15-17 kilométert teszek meg, és nagyon élvezem minden percét. A munkám székhez és íróasztalhoz köt, így napközben szinte alig mozgok, a reggeli és esti bringázás tulajdonképpen felfogható sportnak, kirándulásnak, stresszoldó tevékenységnek is. A BAM-ra egy kolléganőm hívta fel a figyelmemet, a lehető legegyszerűbb módon történt a regisztráció, aztán már csak vezettem a naplót. Bringapajtim sajnos nem lett, ezen a környéken nem találtam magamnak társat, de azért így is akadt reggelente egy-két ismerős arc. Jó dolognak tartom a kampányt, hiszen így még több ember figyelmét lehet felhívni a bringázás előnyeire.

 

A szenvedélyes bringás mindig kerekezik

- Teljesen véletlenül találtam rá a neten a kiírásra – meséli Asztalos István, aki naponta körülbelül 60 kilométert tesz meg az otthona és a munkahelye között. – Régóta szeretek kerékpározni, nem is tudnám elképzelni nélküle az életemet, úgy gondolom, akinek nincs hobbija, az félember. Versenyezni is szoktam, 1991 óta már hegyikerékpáros túrákon, versenyeken is részt veszek, és remélem, nagyon sokáig tudok még kerékpárra ülni. A bringázás annyi mindent ad az embernek: érdekes társaságot, új ismeretségeket, a lehetőséget, hogy szép helyeken, természetes közegben is gurulhasson, másrészt a mozgás az emberi szervezetben lejátszódó hasznos biokémiai folyamatokat indít el – egészségesebbek leszünk. A kampányból sokan profitálhatnak, de úgy gondolom a szenvedélyes bringás számára nincs jelentősége, hogy mit nyerhet, ő akkor is teker, ha esik, ha fúj.

 

Pécsváradon sok fiatal biciklizik

Bátai Borbála immáron második alkalommal vesz részt a BAM- on, tavasszal kollégái hívták fel a figyelmét a kiírásra. – Most ősszel már kerestem is a kiírást, nem akartam lecsúszni a jelentkezési határidőről – mondja. – Több mint húsz éve járok kerékpárral a munkába, ami részben a helyi tömegközlekedés hiányával magyarázható, másrészt viszont gyerekkorom óta biciklizek, számomra ez a világ legtermészetesebb dolga.  Nagyon könnyű volt a regisztrálás, tényleg csak néhány kattintásnyi idő, s az sem okozott különösebb nehézséget, hogy naponta feljegyezzem a megtett kilométereket. Kíváncsian várom a végeredményt, de az sem szegi a kedvemet, ha nem nyerek. Akkor majd megpróbáljuk a következő tavaszi fordulót. Addig pedig biciklizek tovább itt a városban, Pécsváradon.

Lezárult tehát a BAM őszi fordulója, a hivatalos eredményhirdetésre október 15-én, szerdán 16.30-kor kerül sor a Millenáris Velodromban (XIV. Budapest, Szabó József utca 3.) Az érdeklődők részt vehetnek egy kerékpáros akadályversenyen, ahol többek között azt is kipróbálhatják milyen keményen hajtani. Az eredményhirdetésen a versenyt támogató szponzorok mellett részt vesz Csepi Lajos is a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium szakállamtitkára is.

A kampány végével a honlap (www.bringazzmunkaba.hu) tovább él. Akik szeretnék, folytathatják a mindennapi biciklizések bejelölését és versenyezhetnek továbbra is cégen belül. Azonban a jutalmazást házon belül kell megoldaniuk.Szerző: szabadban.hu


Kapcsolódó cikkek:A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum