Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2018. augusztus 17. péntek, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
2014. Nagyhajós Regatta Nagydíj
2014-08-19 11:11:56
Kategória: Vitorlázás


Számos programmal várja a Porsche M5 - Audi Nagyhajós Regatta és VI. Bavaria Nagydíjon a résztvevőket és az érdeklődőket a balatonlellei Bavaria Yachtclub

 

Osztály vigyázz, jön az újabb vizsga a Balatonon

 

Immár hatodik alkalommal rendezi meg augusztus 23-án a Balatonlellei BL Bavaria Yachtclub a Porsche M5 – Audi Nagyhajós Regattát és VI. Bavaria Nagydíjat. A hagyománnyá vált versenyen először indulnak osztályként a Bavaria típusú hajók, melyek már az idei Kékszalagon is nagy sikereket arattak. Lange Péter, a Bavaria Yacht Magyarország ügyvezetője elmondta, nemcsak a vitorlázás szerelmeseinek szeretnének ismételten feledhetetlen élményt nyújtani, hanem azoknak is, akik a part biztonságában egyszerűen „csak” jól szeretnék érezni magukat. A remélhetőleg látványos verseny mellett olyan partnerek szolgáltatásaival találkozhatnak a Yachtclub területén belül, mint az Audi vagy a magyar autó-, és motorversenyzés fellegvára, a Hungaroring Sport Zrt. Az ételről és italról a házigazda Bavaria, míg zárásként a jó hangulatról Rakonczai Imre gondoskodik.

 

Ha nyár, akkor a vitorlázás hazai szerelmesei számára szinte kötelező a Balaton vizén való siklás. A Balatonlellei BL Bavaria Yachtclub vezetői pár évvel ezelőtt úgy gondolták, ebben az őshonos fák és növények övezte környezetben szeretnének a sportág legjobbjai illetve a vitorlázás elkötelezettjei számára egy olyan versenyt rendezni, ami rövidesen hagyománnyá válhat a magyar tengeren. Nos, a gondolatot tett követte, és a nemzetközi színvonalú komplexum – a Balaton egyik ékessége, ahol exkluzív környezet vár mintegy 160 hajót és legénységét 150 apartmanjában – immár a hatodik alkalommal láthatja vendégül a vitorlázás szerelmeseit: ugyanis augusztus 23-án kerül megrendezésre a Porsche M5 – Audi Nagyhajós Regatta és VI. Bavaria Nagydíj.

 

„A Bavaria Nagydíj idén már hatodszor hozza össze a Bavaria típusú hajók tulajdonosait egy fantasztikus hangulatú versenyre, ráadásul külön öröm számunkra, hogy immár külön osztályként állhatnak rajthoz a Bavaria vitorlásokkal versenyzők. Ráadásul a 2014-es Kékszalagon nem kevesebb, mint tíz BAV 32-es osztályban lévő hajó vet részt, és a verseny történetében először már külön értékelésre is sor került. Bízunk abban, hogy az időjárás kegyes lesz hozzánk, és ismételten remek hangulatú versenyt rendezhetünk” – árulta el Lange Péter, a Bavaria Yacht Magyarország ügyvezetője.

 

A teljesítendő pályát a verseny reggelén jelölik ki a szervezők. A megmérettetés évről évre népszerűbbé vált, idén már most több mint 30 hajó legénysége jelezte a részvételét. Karsai Gábor, a BAV 32 osztálykapitánya úgy véli, kifejezetten jót tett a Bavaria-tulajdonosok versenyzési kedvének, hogy a kategória külön osztállyá válhatott.

 

„Ezzel a hajóval egyszerűen élmény versenyezni, ráadásul abszolút azonos feltételek mellett – súly, vitorla és hajóméret – mérhetik össze a tudásukat. Az előzetes felmérések alapján csak ebben a hajóosztályban meghaladjuk a tíz indulót, ami nagy eredmény újonc kategóriánkhoz képest. Ezen a versenyen most nem lesz külön műszaki ellenőrzés, azokat már idén, szúrópróbaszerűen elvégeztük. Természetesen én is rajthoz állok a csapatommal, és egy kapitány mi más célt tűzhetne ki maga elé, mint a győzelmet” – fogalmazott Karsai Gábor.

 

Természetesen a többi bavariás sem akar elmaradni a kapitánya mögött. Az idei Kékszalag BAV 32-es ezüstérmese sem a vert mezőnyben szeretne végezni.

 

„Nagyon szeretem a Bavaria 32 Cruiseremet, amely a Favonius névre hallgat. A méretei miatt nyaralóként is remekül funkcionál, ám arra is alkalmas, hogy a versenyzői hajlamomat kielégíthessem. Tavaly ugyanitt az abszolútban a harmadik lettem, idén a kategóriám másodikja a Kékszalagon, most a győzelemért bontok vitorlát” – jelentette ki Berkes Attila.

 

Mindenesetre abban biztos lehet, ellenfélben nem lesz hiánya. A harmadik éve rendszeresen versenyző, és az idei Kékszalagon szintén induló Blaskó Gergely ugyan most a családjával és nem a megszokott csapatával áll majd rajthoz.

 

„A Kékszalagon 17 órás idővel végeztem volna, ha az utolsó bójánál nem csapott volna le ránk a vihar. Ennek ellenére úgy értékelem, ez az eredmény nagyon jó, ráadásul életemben először indultam ezen a versenyen. Mindenképpen a dobogóra várom magunka eredmény, hiszen mind a versenyző csapatunk, mind pedig a hajónk jó állapotban várja a rajtot” – ecsetelte Blaskó Gergely.

 

Szintén a dobogóra állna augusztus 23-án Bedi Tibor is, aki a fiával vág neki a versenynek.

 

„Őszintén remélem, hogy hamarosan eljön az az idő, amikor már az unokáim is csatlakoznak a csapatunkhoz. Tökéletesen elégedett vagyok a hajómmal, hiszen nemcsak túrázásra, hanem a versenyek kihívásaira is tökéletes választás. Igaz, nekem BAV 31-sem van, de ennek ellenére bízom abban, hogy nem szakad meg a két éve tartó sorozatom, és immár zsinórban harmadszor is dobogóra állhatok” – közölte Bedi Tibor.

 

És amíg a vízen zajlik a rendkívül értékes nyereményekért a nagy vitorláspárbaj, addig a parton egész nap egymást váltják a családi programok. Mégpedig a verseny támogatói segítségével. A Porsche M5 immár második éve névadója a nagydíjnak, és ezt a kapcsolatot a viadallal igencsak hosszú távra tervezik..

 

„Az Audi-márka mindig is arra törekedett, hogy a társadalmi szerepvállalásai mellett a prémium sportágakat is támogassa. Tavaly már névadói voltunk a Bavaria Nagydíjnak, és ezt annyira nem bántuk meg, hogy hosszú távra tervezünk a versennyel és a vitorlázással kapcsolatban. Cégünk ezúttal az új A3-as Cabriót mutatja majd be az érdeklődőknek, ám ezen kívül is lesz lenn néhány exkluzív modellünk, amit egy-egy tesztvezetésen minden érdeklődő kipróbálhat” – fogalmazott Szilasi Horváth Csaba értékesítési vezető, aki nem száll vízre, a partról drukkol a résztvevőknek.

 

A versenyben résztvevők családtagjai a kikötőhöz kapcsolódó homokos strandon, kültéri medencékben tölthetik el az időt, a gyermekek szórakozását játszótér, gyermekmedence és fantasztikus játékok biztosítják. Éppen a gyermekekre gondolt a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum, amely a tavalyi év után ismét ott lesz a BL Bavaria Yachtclub által szervezett eseményen.

 

„Egy komoly KRESZ-parkot építünk fel közvetlenül a part mellett, melyben a család valamennyi tagja megtalálhatja a kedvencét. Elektromos kisautók várják a legkisebbeket, a részeg szemüveg program segítségével mindenki kipróbálhatja, érzékszerveinket mennyire befolyásolhatja az alkohol, illetve kerékcsere-, verseny-, és biztonsági öv szimulátorokkal is kellemesen eltöltheti az időt. Szeretnénk, ha minél több emberhez eljutna a biztonságos közlekedés fontosságáról szóló üzenetünk, illetve a Tanpálya által összeállított gyermekprogramunk, a MiniRing is egyre szélesebb körben ismertté váljon” – mondta el Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese, aki egyben a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum ügyvezetője.

 

Részletes program

 

Porsche M5 – Audi Nagyhajós Regatta és VI. Bavaria Nagydíj

Helyszín: Balatonlelle, BL Bavaria Yachtclub

Résztvevő hajóosztályok: YS I, YS II, YS III, BAV 32

 

2014. augusztus 22., péntek

16:00–21:00 Nevezés, regisztráció

 

2014. augusztus 23., szombat

07:30–09:00 Nevezés, regisztráció

09:00 Kormányos értekezlet

09:30 Kihajózás

10:00 Rajt

16:30 Befutási szintidő

18:00 Eredményhirdetés, díjkiosztó

19:00 Fellép Rakonczai ImreSzerző: szabadban
Forrás: BL Bavaria Yacht Club

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum