Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2023. június 02. péntek, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
Az első dupla pódium Katarban
2013-04-09 17:16:08


Kovács Niki: Az első dupla pódium Katarban

Egy peches verseny és egy törölt futam után Kovács Niki nagy izgalommal várta a katari bajnokság következő fordulóját, ami ezen a hétvégén a MotoGP betétfutamát adta. A száguldó szőkeség ennél jobban nem is időzíthette eddigi legjobb versenynapját. Mindkét futam után felállhatott a dobogóra, ráadásul nem akármilyen közönség előtt.

Világbajnoki depóban megfordulni nézőként is hatalmas élmény, nemhogy versenyzőként, még akkor is, ha az ember fia (jelen esetben, lánya) „csak” egy kiegészítő program résztvevője. Nikinek mindez most megadatott a MotoGP 2013-as szezonnyitóján.

Ahogy mindig, ezúttal is két futamot rendeztek a versenynapon (pénteken), az elsőt délután, míg a másodikat késő este, az ismert losaili villanyfénynél.
Niki betartotta a csapatfőnöki utasítást, és egy jó rajt után, kitűnő első köröket futott, így sokáig a második helyen haladt kategóriájában (most is együtt futott a Superbike és a Superstock 600-as géposztály). Később az indiai Ravikumar, akinek az edzések során végig jobb ideje volt, megelőzte a magyar lányt, akinek eközben egy kínai ellenfele is akadt.
Ravikumarnak később gondjai adódtak, ezért visszaesett, míg Nikinek továbbra is keményen kellett küzdenie a második helyért.
„Több előzés volt köztem és a kínai srác között, így volt rá lehetőségem, hogy kitapasztaljam, a pálya második felében én vagyok a gyorsabb. Ezért az volt a taktikám, hogy lekövetem őt az utolsó körben, és a végén megelőzöm. Azzal azonban nem számoltam, hogy a 10-es kanyarban kisodródom, és nagyjából 1,5 másodperces hátrányba kerülök. Ekkor már éreztem, hogy nem lesz egyszerű, de nem adhattam oda ilyen könnyen a második helyezést. Egy nagy hajrának köszönhetően végül bejött a taktikám, és ugyancsak egy hajszállal (egész pontosan 5 századmásodperccel), de összejött az eddigi legjobb eredményem Katarban. Arra pedig végképp nem számítottam, hogy elsőnek Paolo Ciabatti, a Ducati MotoGP versenyigazgatója gratulál majd, akivel még a Superbike világbajnoki sorozatban ismerkedtünk meg 2010-ben, ahol akkor ő volt a szériamenedzser.” – foglalta össze Niki az első futam izgalmait.

Az esti verseny előtt az égiek ismét csavartak egyet a történeten, ahogyan két hete is. Akkor az eső miatt törölni kellett a második futamot, ami most is veszélybe került. Már napközben is többször csöpögött az eső – ezért akadt is néhány üresjárat a világbajnoki edzéseken – de az igazi kaland estére futott be. A rajtrácson állva ugyanis, egy perccel a bemelegítő kör előtt esni kezdett, ezért elhalasztották a rajtot. A 10 perces várakozás során többször elállt, majd újra rázendített, de végül elengedték a futamot.
Az első körökben a pálya okozta a legnagyobb fejtörést a versenyzőknek, ami inkább volt saras, mint vizes, köszönhetően a rengeteg homoknak, amit a hatalmas szél a nap folyamán felhordott a pályára.
Niki ismét remekül kapta el a rajtot, bár ezúttal nem tudott lépést tartani kategóriája legjobbjaival, mivel beragadt egy 1000 kcm-es motor mögé. De ezúttal sem motorozott magányosan, a harmadik helyért is komolyan meg kellett küzdenie. Több előzés is volt a futam első felében, de Niki ezután ritmust tudott váltani, annak ellenére, hogy csúszni kezdett a hátsó gumi alatta.
„Körről-körre egyre többször csúsztam meg. Azt gondoltam, még egyszer nem történhet meg az, ami a bajnokság első fordulóján (akkor hibás abroncsot fogott ki), és biztosan én hibáztam, hiszen elég volt néhány centiméterrel elhagyni az ideális ívet, ott már állt a homok a pályán. De sajnos nem így volt, megint drasztikusan elkezdett elfogyni a gumim. Miután összeállt bennem, hogy mely kanyarok a legrizikósabbak, azokban igyekeztem kímélő üzemmódban fordulni, a többiben, viszont beleadtam mindent, ami a csövön kifért. Ez végül arra is elég volt, hogy bő 6 másodperces előnyt szedjek össze.
Nagyon boldog vagyok, hogy végre sikerült kétszer is a dobogón végeznem, az pedig, hogy ez pont a MotoGP-s barátaim előtt sikerült, külön öröm. Nyilván vannak, akik nem tudják, de fotósként és újságíróként régóta követem személyesen a világbajnokságot, és az évek során sok barátot szereztem itt. Mindkét futamot élőben közvetítették a belső tv-s láncon, amit nagyon sokan figyeltek, de voltak, akik a fal mellett drukkoltak nekem, mint például Colin Edwards vagy Marc Márquez apukája. Bízom benne, hogy a hátralévő futamokról hasonló sikerekkel térhetek haza. Hálával tartozom a katari szövetségnek, hogy részem lehetett ebben az élményben.”

Eredmények

Katari Bajnokság Superstock 600-as kategória
3. forduló

Verseny 1.
1. Rajini Krishnan (IND)
2. Kovács Nikolett
3. Huang Shizhao (CHN)

Verseny 2.
1. Rajini Krishnan (IND)
2. Deepak Ravikumar (IND)
3. Kovács NikolettSzerző: szabadban
Forrás: Kovács Niki

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum