Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2023. december 05. kedd, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
Ők tűzbe mennek, mi sminkbe
2014-11-19 09:22:36


Szeretnék megosztani veled és veled és mindenkivel egy olyan élményt, ami nem hétköznapi. Jó lenne, ha olvasná az is, aki motorozik és az is, aki csak laikusként botlott bele ebbe a beszámolóba.

Egy olyan fantasztikus élményt fogalmaznék meg, ami minden energiámat fantáziámat fel tudja forgatni jó értelemben. Ismerjétek meg azt a közösséget, amibe belecsöppentem és magával ragadott jó pár éve.
Rátaláltam a Csajok a motoron oldalra és eldőlt minden! Végre nem csak a nyakamba szakad a napi rutin, mint párkapcsolat, barátság, család, háztartás, hanem ezekről tudtam beszélgetni nőkkel és férfiakkal. Ezzel az egésszel Jött valami plusz a Motorozás! Na ez nem hétköznapi!

Van aki tiltakozik és van, akit vonz a téma. Szeretnék mindenkit bevezetni a Csajok a motoron fórum és fórumozói világába. Jó lenne, ha tudnátok, kik azok, akik mind a mellett, hogy leülnek és megbeszélik az élet nagy kérdéseit, évről-évre tesznek is másokért.

Ez a hosszú bevezetőm azért volt, hogy lássátok, nem egy promóciós személytelen cikket olvashattok, hanem emberekről és tetteikről lesz szó.

Negyedik éve készítünk naptárt a tagokkal, és választunk ki egy-egy szervezetet, hogy azok munkáját segíthessük a befolyt összeggel. Idén a Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltóságot választottuk kedvezményezettnek!

Minden évben felmerül, hogy olyan naptárat készítsünk, ami valamiben más, mint az előző. És itt el is kezdődik az őrület, hajsza az idővel, pénzel és publikálással.

Első a megbeszélés, aztán a szponzorok megkeresése, aztán a kivitelezés időpontja, a fotózás és nyomda, és a végső az eladás.

Mivel nem szakmai csoport irányítja a műveletet, és család munka stb. mellett kell ezt az összehangolt munkát lefolytatni, nem olyan könnyű a projekt a kivitelezése. De megcsináljuk évről évre. Azért, hogy segíthessünk egy Árvízkárosult családon 2011-ben, vagy a Magyar Mentőmotor Alapítványnak 2012-ben, vagy a Baráthegyi Kutyaotthon Alapítványnak 2013-ban, vagy mint most, a Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek a 2015-2016-os naptárral.

Szeretném idézni beszámolójukat a vasárnapi fotózásról, és büszkén vállalni, hogy a CsaM tagok idén is nagy dologban vesznek részt, és minden követ megmozgatnak egy jó ügy érdekében. Megismerhetitek a naptár előkészületeinek folyamát és annak célját.

"Rendhagyó sürgés-forgás volt vasárnap a szertárban. Különös szolgálatukat természetesen a riaszthatóság fenntartása mellett látták el egyesületünk tagjai. Mint oldalunkon korábban már hírül adtuk, mi leszünk a kedvezményezettjei a „Csajok a motoron" közösség által 2015/2016-ra kiadott jótékonysági naptárnak.

Sorra érkeztek kora reggeltől a „csajok" az ország minden részéről, akik vállalták, hogy – szeretteiket hátrahagyva erre a napra – modellt állnak a fotókhoz. Izgatottan készülődtek-szépültek a szintén önkéntesként dolgozó – egyébként nem csak kreatív, de fizikailag is igen-igen megterhelő munkát végző – fotós, fodrász, sminkes kezei alatt.

Legtöbbjüknek szokatlan ez a szerep, hiszen a hétköznapokban ők sem profi modellek, hanem „lányok-asszonyok a szomszédból". Na, jó, kicsit vagányabbak, hiszen mindannyiuknak van egy közös szenvedélye: a motorozás.

Amíg ők bepillanthattak mindennapjainkba, megismerkedhettek az eszközökkel, szerszámokkal, amiket használunk (reméljük, már mindenki tudja, hogy az nem cső, hanem tömlő, és a piros izé neve bontó balta), mi is tapasztalhattuk, hogy bizony a modellek élete sem fenékig tejföl. Egy- egy jól megkomponált, szép fénykép bizony kemény munka eredménye.

Azért a fotózás kitűnő hangulatban folyt, és bár ránk esteledett, mire végeztünk, és a szerek is mind rendben a helyükre kerültek, azt hiszem, az eredmény önmagáért beszél majd. Most Mina végzi az „utómunkálatokat", majd következik a nyomdai előkészítés. Nagy köszönet és hála neki az egész napos munkáért, és az azzal járó nehézségek megoldásáért!!! Reméljük, hamarosan már a friss, ropogós, gyönyörű naptárak elkészültének hírével jelentkezhetünk. " - Brigo

Ez az egyesület is kis költségvetésből kénytelen fenntartani magát, és az ott dolgozók nem munkabért kapnak, hanem szabadidejükben segítenek és tesznek jót. Azok az emberek, akik a társadalmunkban olyan kis fogaskeréknek tűnnek, azok működtetik a gépezetet. Ezért néha még köszönetet sem kapnak, pedig kéne!

Nagyon nehéz évről évre kiválasztani kinek segítsünk, de próbálunk mindig a legigazságosabb szempontok alapján döntést hozni. Ebben fontos beleszólásuk van a támogatóinknak és a fórumozóknak, akik ugyanúgy saját kis megtakarításukkal járulnak hozzá a megvalósítás folyamatához.

Idén ismét részese lehettem a naptárfotózásnak, hogy ezzel is segítsek számomra ismeretlen embereknek. Gondoljunk bele, még ha elképzelhetetlen is, talán még nekünk is szükségünk lehet egy segítő kézre, és ebben az anyagias világban egy kérem egy köszönöm egy mosoly vagy egy gesztus sokkal több értéket adhat, mint bármi más. Pénzért ne olyan dolgokat vegyünk, amit kidobunk és haszontalan.

Még több kép a galériábanKérek minden olvasót idén támogassa a Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesületet a naptár előrendelésével, megvásárlásával, vagy adomány formájában.

Az adományokat ide várjuk:
Pilisvörösvári Tűzoltó Egyesület
Bankszámlaszám: 11742245-20044806

Közhasznú végzés száma: 4.Pk.62.545/1993/20

Adószám: 18661040-1-13

A közleménybe írd bele a postacímed és akkor igazolást is tudnak küldeni az adományodról!

Továbbá hadd mondjak a magam nevében köszönetet a Csajok a motoron oldalnak, Csömör Herminának a fotósunknak és Ősblogerünknek, fotós segédjének a werk fotókért, és minden MOTOROS HÖLGYNEK, akik szintén önzetlenül segédkeztek idén is.

Minden tiszteletem a tűzoltóknak, akiket Ádám és Balázs képviselt a fotózáson, de mint tudjuk nagyon sok az olyan önkéntes tűzoltó, akiket a naptáron nem tudunk megmutatni. Nekik ugyanolyan hálával tartozunk, mert az életükkel felelnek értünk és gyermekeinkért!

Szeretném még kiemelni a Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó egyesület parancsnokát, köszönjük neki is, hogy segített a naptár megvalósításában!

Mert ők tűzbe mennek érted!


A naptárprojektről további információkat ezen a linken találnak: http://csajokamotoron.hu/jotekonysag

A naptárt itt lehet megrendelni: http://csajokamotoron.hu/naptar

A naptárra már jelenleg is tart az előrendelés: az előrendelt naptárakat a naptárlányok dedikálják november 28-án a Joiners Pubban. A helyszínen meg is lehet vásárolni majd a naptárat. Részletek az eseménynaptárunkban: http://csamclub.hu/temak/2014-11-28-csajok-a-motoron-napt%C3%A1r-dedik%C3%A1l%C3%B3s-buli-%C3%A9s-v%C3%A1s%C3%A1rl%C3%A1s-budapest.7390/Szerző: szabadban

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum