Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2019. március 19. kedd, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
Nemzetközi mezőnyben edződtek a magyar fiatalok
2008-01-02 16:09:30
Kategória: Röplabda


 

A márciusi, észtországi junior Európa-bajnoki selejtezőtornára készülő leány válogatott a szlovákiai Nyitrára utazott. „Hagyományosan pocsékul kezdünk minden tornát, ezúttal is így történt – kezdte értékelését Németh Lajos szövetségi edző. – Három kettőre kikaptunk Izraeltől, aztán három egyre a szlovákoktól. Másnap végre valós tudásának megfelelően játszott a csapat, három kettőre vertük a szlovákokat, és három nullára Izraelt, így a második helyen végeztünk. A torna legjobb ütőjátékosa Sándor Renáta lett.”

Németh Lajos szerint azért kezdett indiszponáltan a magyar együttes, mert a játékosok legutóbb novemberben találkoztak egymással. „Sajnos jelentős szakmai különbségek vannak a klubok között – vélekedett a szövetségi edző. – Van olyan játékosom, aki a klubjában nem tud megfelelő szinten gyakorolni olyan alapelemeket, mint a blokk, vagy a nyitásfogadás, mert nincsenek hasonló képességű partnerei. Erről persze nem a játékos, és nem a klub tehet.”

 

 

A fiú juniorválogatott szintén márciusban, Romániában vesz részt Európa-bajnoki selejtezőn. Buzek László idén szeptemberben vette át a csapat irányítását az ősszel külföldön dolgozó Toma Sándortól. Az együttes szintén Nyitrára utazott, ahol az első meccsen erős játékvezetői hátráltatás mellett is csak 3:2-re kapott ki a helyi első osztályú felnőtt csapattól. A második találkozón a szlovák juniorválogatott 3:1-re nyert a magyarok ellen, a folytatásban a szlovák serdülőválogatott ellen 3:1-re Buzek edző tanítványai győztek.

Az elődöntőben ismét a helyi felnőtt együttes ellen lépett pályára a magyar csapat, és 2:0-s vezetésről 3:2-re vesztett. Sikerrel zárták a tornát a mieink, hiszen a bronzmérkőzésen a szlovák serdülők ellen 3:1-es győzelmet arattak, így a harmadik helyen végeztek. Kaszap Tamást a torna legjobb feladójának választották.

„Nehezen lendültünk játékba, mert nagyon hideg volt a szállodában, a második paplan csak az utolsó éjszaka került le rólam – mesélte Buzek László. – A terem is hűvös volt, a lelátón ülőknek jól jött a télikabát! A csapat jobban játszott, mint a nyári, ózdi Olimpiai Reménységek Versenyén. Lelkesedésben előreléptünk, de a hozzáállással még mindig nem vagyok maradéktalanul elégedett. Egyénileg jól képzett játékosaim vannak, de néhány szituációban egymásra várnak, és már vannak a csapatban olyanok, akik nagyon nagy sztárnak képzelik magukat… Fontosnak tartom, hogy a közeljövőben a szerváinkat hatékonnyá tegyük.”

 

 

A serdülő leányválogatott első nemzetközi megméretésén vett részt. Szabados István csapata a Közép-európai Regionális Röplabda Szövetség (MEVZA) tornájára, a szlovéniai Izolába utazott. A magyar együttes három vereséggel kezdett, Szlovénia ellen 1:2, Szlovákia ellen 0:2, Ausztria ellen szintén 1:2 volt eredmény. Az elődöntőben Szlovákiától 3:1-re kapott ki Szabados edző együttese, a bronzmeccsen viszont 3:0-ra legyőzte Ausztriát.

„A játékosok egyénileg és csapatszinten is meccsről meccsre fejlődtek – írta hivatalos értékelésében a szövetségi edző. – Nehezen indult számunkra a torna, ami közvetlenül karácsony után, egyhetes pihenést követően nem csoda. A saját játékukat, ami a kombinatív, gyors elemekre épül, nem nagyon tudták megvalósítani a lányok az első két mérkőzésen. A második napon már előjöttek azok a figurák, taktikai elemek, amelyek meghatározóak a játékukban. A bronzmérkőzés első két játszmájában ismét megmutatták a lányok, hogy képesek remekül koncentrálni a végjátékban. Kifogástalanul hajtották végre a játékosok a taktikai feladatokat mind támadásban, mind védekezésben, és remekül semlegesítették a közel százkilencven centiméter magas osztrák center támadásait. Rendkívül hasznos volt számunkra ez a torna, hiszen képet kaptunk három potenciális ellenfelünk felkészültségéről, valamint arról, hogy miben vagyunk előttük, s mik a hiányosságaink. Ezúton is szeretném megköszönni a játékosok edzőinek a remek szakmai munkát, ami nélkül ez az eredmény nem születhetett volna meg!”

 

 

A serdülő fiúválogatott Bécsben az osztrákokkal és a csehekkel játszott felkészülési találkozókat. Kelemen István szövetségi edző együttese kétszer kikapott az osztrákoktól (0:3, 1:3), a cseheket egyszer megverte, egyszer vesztett ellene (3:1, 2:3). „Az volt a cél, hogy jó meccseket, szoros szetteket játsszunk, örülök, mert ez sikerült – közölte Kelemen edző. – Egy feladó és egy center a közelmúltban elhagyta csapatomat, de boldog ember vagyok, mert a bécsi tornán kiderült: megoldottuk a pótlásukat. Az új feladót, a balkezes, tizenöt éves Szűcs Ákost egy-két kivételtől eltekintve elfogadták társai. Együttesem átesett a nemzetközi tűzkeresztségen, a játék döcögve indult, végül a harmadik helyen zártunk, de a torna elérte célját, nagyon hasznos volt!”

 

 

 

A mellékelt képen a magyar női junior-válogatott látható.

 

Rodics Dániel - Sajtófőnök

Magyar Röplabda Szövetség

 

www.hunvolley.hu

www.sportinfo.hu Szerző: szabadban
Forrás: Magyar Röplabda Szövetség

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum