Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2023. június 03. szombat, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
Koktél két keréken
2012-07-10 14:24:05


Koktél két keréken

Receptúra: Vedd az ország legjobb motoros kaszkadőrét és stuntosát! Mindezt bolondítsd meg egy többszörös magyar koktélbajnokkal! Végül add hozzá a legeredményesebb magyar női motorversenyzőt! Hogy mi lesz ebből? Egy látványos show keretében elkészített alkoholmentes koktél és egy világrekord.

A múlt hétvégén Zalakaroson pihenő vagy épp csak odalátogató emberek nemcsak a Copacabana Caros rendezvény hagyományos programjait élvezhették, de egy világrekord születésének is részesei, tanúi lehettek.
Az ital- és fürdőváros főútjával párhuzamosan kihúzott kordonok és a parkolóban pihenő quad már napközben elárulta, hogy valami készül a Gyógyfürdő tér előtti szakaszon. Este hét óra előtt pár perccel a rendőri biztosítás is megérkezett, és lezárták a 400 méteres szakaszt.

A mutatványos, a csapos és a benzintyúk
A quadot Erdős Csaba (többszörös világrekorder, drag bike-, streetfighter- és enduró bajnok, kaszkadőr) vezette, mögötte Kovács Niki (többszörös női pályacsúcstartó, Endurance világbajnoki futamon 6., Európa-bajnoki 3., férfiak között Eb pontszerző, országos bajnoki 3., sokszoros magyar bajnok) foglalt helyet – aki ezúttal Csabi szeme és kormányosa volt – a négykerekű elején, menetiránynak háttal pedig Garamvölgyi Krisztián bártender (az italok mestere, 2-szeres világverseny győztes, 2-szeres magyar bajnok, likőrnagykövet) készítette el alkoholmentes italt.

A rekord
Minden rekordfelállításnál szükség van egy mérhető adatra, ami jelen esetben az idő. A cél az volt, hogy az adott szakaszon minél rövidebb idő alatt menjenek végig, és így minél hosszabb idő legyen a koktél elkészítésére. A helyi viszonyok (azaz a kanyargós, minden irányban dőlő út) végül igencsak megnehezítették a résztvevők dolgát. Csaba sokkal nehezebben tudta visszalassítani a quadot, és a vártnál lényegesen jobban kellett korrigálni a haladási irányt is. Így történhetett meg, hogy elsőre nagyon hamar végigértek az úton, és nem sikerült elkészíteni az italt.

„Sokkal nehezebb volt, mint amire számítottunk” – kezdte Erdős Csaba. „Magam is meglepődtem, hogy ennyire nehezen tudtam visszalassítani a quadot. Az első próba után, úgy éreztem, teljesen kifogytam az erőből, de nem volt mese, még egyszer meg kellett próbálnunk.”

Okulva az első próbálkozásból más szögben indultak neki, így sikerült az út közepétől sokkal kevésbé eltávolodni. A koktél elkészítése is jobban haladt, de a végére így is maradtak izgalmak.

„Hallottam, hogy Niki elkezd visszaszámolni, mert közeledik a szakasz vége. Tudtam, hogy már csak másodperceim vannak, hogy befejezzem az italt. Ekkor, amit vissza akartam helyezni az övbe, az nem ment bele, amit ki akartam venni, az nem jött ki. Gondolom, mindenkinek ismerős az érzés, amikor minél jobban erőltetünk valamit, annál kevésbé megy. Végül már Csabi is ordított, hogy emeld fel, emeld fel. Magam sem tudom, hogy hogyan, de a bója előtt másfél méterrel magasba emeltem a poharat, benne a kész koktéllal.” – mesélt az izgalmakról Garamvölgyi Krisztián.

Második nekifutásra tehát sikerült a kísérlet, így „43 másodperc alatt elkészült a világon, tudomásunk szerint, először quadon két keréken egy koktél, amely emberi fogyasztásra meglehetősen alkalmas” – fogalmazott Sebestyén István, a magyar hivatalos regisztrátora, egyben a rekord hitelesítője. „Zalakaros ezzel bekerült a magyar rekordok városai közé, hiszen az említett emberi teljesítmény garantáltan magyar rekord lett, és minden bizonnyal a Guiness rekordok közé is bekerül.”

„Mivel mindhárman a felelősségteljes alkoholfogyasztás elkötelezett hívei vagyunk, így az ital természetesen alkoholmentes volt. Eredetileg menet közben is teszteltem volna a koktélt, de végül sokkal több feladat hárult rám, mint gondoltam. Csabi kikísérletezte, hogy hogyan lehet irányítani a quadot annak ellenére, hogy csak a hátsó kerekein haladunk. Végig testsúlyáthelyezéssel kellett korrigálnom, és közben helyette is figyelnem.” – összegzett Kovács Niki.

„Ennyit még nem szenvedtem egy koktélért” – mondta Erdős Csaba, aki a rekordkísérlet után társával, Bertalan Ádámmal, valamint Kovács Nikivel kiegészülve egy igen izgalmas stunt show-val szórakoztatta a több száz jelenlévőt.Szerző: szabadban

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum