Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2020. augusztus 04. kedd, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
FÉM FATÁL
2010-05-05 08:24:25
Kategória: 3,2,1... GO!


FÉM FATÁL

 

Smink, frizura, öltözék, kiegészítők… minden számít a Fém Fatál nevű autós túraversenyben, amelyet hölgyek számára írtak ki. Persze nem zárják ki a férfiakat sem, de ők csak navigátorként vagy utasként vehetnek részt a megmérettetésben, mert a volánnál igazi NŐnek kell ülnie! A Budapest-Kecskemét közötti távon nem a gyorsasság számít (tekintve, hogy a mezőny közúton halad végig), kell hozzá ügyesség, rátermettség és jó adag humorérzék is…

 

Most szombaton veterán autókba és kabriókba pattannak a kalandvágyó hölgyek, de nem csak amúgy láblógatni, szemeket forgatni és folyton beleszólni a párjuk vezetésébe. Igazi kihívások elé néz az a 30 amazon, aki benevezett a Budapest-Kecskemét közötti versenybe.

Hogy miért Fém Fatál? A francia femme fatale meghatározás, vagyis a végzet asszonya adta az ihletet névadáskor. Az egynapos kihívás alatt lesznek út mentén elrejtett számok és betűk, amelyeket össze kell írni, persze sorrendben. Tréfás tesztlapok, dobókockavetés, a kocsi adatainak megbecsülése mellett ügyességi játékok (gólyalábazás, íjászat, patkó- és gumicsizmadobás, szintidőre teljesítendő talicskatolás) várnak a versenyzőkre. A "Fatál is véletlen" jelszó jegyében sok szerep jut majd a pillanatnyi szerencsének. Akik mindketten a gyengébbik nemet képviselik, vagyis a vezető és a navigátor is nő, azok előnyt élveznek a kiértékeléskor. Külön kérés volt a rendezők részéről, hogy szerepet kapjanak a nőiességet kifejező kellékek: sminkelés, frizura, megjelenés, táskák, kendők.

 

Ez az egész persze nem csak a versenyzőknek jó, hanem az útvonal mellett élőknek, illetve arra járóknak is! A látványosságot (természetesen a hölgyek mellett) a járgányok jelentik: oldtimerekből, youngtimerekből, különféle kabriókból áll össze a mezőny!

 

A Várban lévő Hiltonban lesz a regisztráció, a reggeli elfogyasztása és némi rajtszám ragasztást követően 3/4 9-kor rajtol el az első autó, ami a mezőny legkisebbje és egyben legöregebbje. A német gazdasági csoda az ötvenes évek közepétől lehetővé tette, hogy motorkerékpárról autóba, pontosabban autócskákba üljenek az emberek. Ennek egyik jeles képviselője az az 1957-es BMW 600-as, melynek teljes elejét ki kell nyitni, hogy vezetője beszállhasson. A becses ritkaság tulajdonosa Dr. Solymosi Tünde, akinek régi álmát valósította meg a csöppség megszerzése. Utastársa Dr. Máté Kinga lesz, akivel bizony korán kell felkelniük, mert mindhárman Győrből érkeznek a megmérettetésre.

Természetesen a többi induló között is találunk érdekességeket és ritkaságokat. Egy 1967-es Citroën DS Cabrio Usine-t, amiből csupán pár példány készült, ezt Bata Éva dirigálja majd a 250km-es útvonalon. Egy rallibajnokot is felvonultat a mezőny: Sándor István navigátorként érdemelte ki hajdanán a címet. Most lánya, Sándor Fruzsina vezeti a papa 36 éves, korhűen felújított Skoda 110 Rallye Gruppe 2-es bajnok versenyautót. Hogy ki olvassa majd az itinert? Gondolhatják...

Az angol autógyártást egy-egy MG, Triumph és Lotus sportkocsik mellet Minik és Morganek képviselik, míg Németország révén az elmaradhatatlan Mercedesek farvizén egy Derrick felügyelős és egy élénkzöld BMW, két sárga NSU és egy Volkswagen Karmann Ghia állnak a rajtnál. A francia trikolor mögé négy különböző Citroën modell áll, melyek egyike egy CV2-es, vagyis "Kacsa" alvázra épített Burton sportautócska. A legnagyobb járgány, az 1972-es Ford Mustang árnyékában majdhogy nem lábhajtósnak tűnik az útjainkról lassan eltűnő kispolszki, a 126-os. A mai technikákkal BMW, Mercedes és Audi kabriók színesítik az összképet.

A Várból lefelé a Széna tér irányába haladnak majd a női uralom alatt álló négykerekűek, hogy aztán az Árpád hídon keresztezve a Dunát, az M3-asról csatlakozzanak az M0-ásra, egészen Nagytarcsáig.

 

A budapesti rajt után először Kóka fogadja a versenyzőket, majd a sok és szép virágairól ismert Csemőre gurulnak be a percenként indított autócsodák. Kecskeméten a Polgármesteri Hivatal előtt lehet majd megnézni a részvevőket, ahová 12.20 körül fut be az első. Az ország legismertebb postafiókjáról híres Ladánybenén lesz az ebéd utáni első megálló, majd Sarlóspusztán feladatok várnak a hölgyekre. A cél a Lajosmizse határában álló Öreg Tanya, ahol szembe kell nézni az utolsó kihívásokkal. Az útvonalon itinerből, vagyis a rallisoktól ismert módon tájékozódik a több mint harminc női sofőr.

 

A versenyt – hagyományteremtő szándékkal - először tavaly tavasszal írták ki, és mivel elismerő visszajelzések érkeztek a szervezőkhöz, újra meghirdették az eseményt. Reméljük, minél több érdeklődőt sikerült a megállópontokra csábítani!

 

 

Részletek: www.femfatal.huSzerző: szabadban

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum