Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2020. augusztus 05. szerda, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
Felejtős vagy tartós újévi fogadalmak
2011-01-17 02:52:09
Kategória: Egészség


Napjainkban az egészséges táplálkozás, a rendszeres mozgás és a környezettudatos életvitel egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. A korábbi évekhez képest az emberek tudatosabban törekednek arra, hogy életüket megreformálják, megszabadítsák a káros anyagoktól, szokásoktól és cselekvésektől. Az újévi fogadalmak kiválóan alkalmasak arra, hogy ezek a törekvések végül a mindennapokat meghatározó szokásokká váljanak. A kijelölt célok elérésének útjába azonban rengeteg akadály állhat. Az egyetlen megoldás a mindennapi tevékenységek tudatos átszervezésében és átprogramozásában rejlik, ami ritkán sikerül, ugyanis az emberek általában csak egy-két tevékenységre – nem dohányzás, diéta, sport vagy környezettudatosság- összpontosítanak.

Ahhoz, hogy ne merüljön feledésbe az újévi fogadalom több irányból szükséges megközelíteni eddigi életvitelünket. Először is fel kell ismernünk gyengeségeinket és lelkileg fel kell készülnünk életritmusunk megváltozására. Nem elég például elhatározni a reggeli úszást, amelyet „csak úgy” beépítünk életünkbe, hanem magát a tevékenységet szükséges első helyen szerepeltetni, amely köré újra felépíthetjük időbeosztásunkat, étrendünket és napi rutinjainkat. Senki sem fog három hétnél tovább sportolni, ha reggel nyolc óra helyett öt órakor szükséges felkelni hozzá. Sokkal célravezetőbb, ha figyelembe vesszük gyengeségeinket. Aki csak alkalmanként képes korán felkelni, illetve munka után már lelkileg, testileg túl fáradt a sporoláshoz, annak az ebédidőben történő testmozgás ideális.

Hasonló a helyzet a dohányzással is, ám itt pótcselekvést érdemes bevezetni a dohányzás helyett. Mivel a szünetekben kialakult dohányzó társaságtól nehéz megválni, ezért a beszélgetéshez készüljünk kávéval és aprósüteménnyel vagy csak cukorkával. Bármi megteszi, amiben örömünket leljük, illetve képes elvonni figyelmünket a dohányzásról. Természetesen a siker nem garantált, de sokkal rövidebb ideig tart hozzászoknunk a bevezetett pótcselekvéshez, mint egyik pillanatban dohányozni a másikban pedig semmit sem tenni helyette, ezáltal jelentősen nagyobb esély mutatkozik a fogadalom megtartására.

A magánéletünk megváltoztatásán túl sokat segíthet, ha olyan munkakörnyezetben dolgozunk, amely támogatja a tudatos életvitelt. Erre kiváló példa, a coworking irodaház, ahol különböző zöld megoldások segítik az életmódváltásban az ott dolgozókat. A belvárosi bérházból kialakított közösségi irodaházban a környezet védelme és a helyben rendelkezésre álló, megújuló energiaforrások hasznosítása nagy hangsúlyt kapnak. Gázfelhasználás például nem történik az épületben, a talajvíz hőenergiájával hűtik és fűtik a házat. Emellett a fenntartható fejlődés jegyében kizárólag újrahasznosított anyagokból készült irodaszereket, bútorokat és dizájn elemeket használnak, továbbá biciklitárolókkal és zuhanyzók kialakításával ösztönzik a Loffice irodákban dolgózó coworköröket egészségesebb és aktívabb életvitelre.

A főnökünket talán nem tudjuk rávenni arra, hogy mától kezdve kizárólag megújuló energiaforrások segítségével üzemeltesse munkahelyünket -számos helyen fizikai akadályai is vannak-, azonban lehetőségünk van például a környezettudatosság legkönnyebben kivitelezhető lépését megtenni, ami a szemét szelektív gyűjtése. További „elfoglaltság” gyanánt interneten utánanézhetünk hol és mennyiért lehet újrahasznosított papírt vásárolni. Ha felvetjük főnökünknek e papír használatát, amely nem kizárólag környezetkímélő, hanem költségkímélő és a vállalat megítélését is pozitívan befolyásolja, úgy biztosak lehetünk abban, hogy változást hozunk munkahelyi életünkbe is. Ha a fentiekhez hasonló néhány apró dolgot megváltoztatunk életünkben -otthon és munkahelyen egyaránt-, észre fogjuk venni szemléletünk változását is, amely kellemes érzéssel tölt el minket, elvonja figyelmünket az újévi fogadalomhoz való görcsös ragaszkodástól. Fő céljaink mellett próbáljunk meg sok apró változást bevezetni életünkbe, így szinte feltűnés nélkül, rövid idő alatt megszabadulhatunk a nem kívánatos szokásainktól és elérhetjük régóta áhított céljainkat.Szerző: szabadban
Forrás: VirtualAid PR

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum