Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2022. május 21. szombat, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
Greenline 33 - a jövő elérkezett
2011-10-17 11:20:36


A JÖVŐ ELÉRKEZETT

A Greenline 33 és a KÖRNYEZETVÉDELEM
Azt akartuk elérni, hogy Ön élvezhesse a motoros yacht élményét, miközben bízhat abban, hogy gyönyörű környezetünket megőrizzük ugyanolyannak mint amilyen most, hogy gyermekeink és unokáink is élvezhessék a minket körülvevő természet szépségeit. A Greenline 33-as motoros yacht választ ad ezekre a kihívásokra, hisz akár négyszer kevesebb gázolaj üzemanyagot fogyaszt egy évben, mint a hasonló kategóriájú motoros yachtok, és akár teljesen emisszió-mentes működést nyújt elektromos meghajtás üzemmódban. A hibrid (diesel-elektromos) és a napelemes meghajtási módok bizonyítottan, megbízható költség hatékony megoldásai eredményeiként született meg a Greenline 33 Hybrid verzió, amely a világ első hibrid, napelemes, sorozatgyártásban előállított motoros yacht.

A Greenline 33 és a HATÉKONYSÁG
A modern kor egyik fontos jelszava a hatékonyság. Az energia hatékony kihasználása (különös tekintettel a fosszilis tüzelőanyagokból származó energiákra) fontos a természeti erőforrások és a rendelkezésre álló pénzügyi eszközök tekintetében. Ezért fejlesztettük ki a szabványilag levédett „Superdispalcement” kis siklási ellenállású hajótestet, amely nagy sebességek elérésére lett tervezve, de sokkal kevesebb energiára van szüksége, hogy 15 csomós sebességig felgyorsítsuk, mint a hasonló méretű hagyományos hajótestet. De nem csak ez a fejlesztés csökkenti a diesel üzemanyag fogyasztást, hanem a hatékony elektromos meghajtás is, amelyhez szükséges elektromos energiát az akkumulátorok, és a napenergiát elektromos energiává átalakító napcella biztosítja. Ezt a yacht-ot olyan szakértők tervezték és építik, akik többet tudnak bárkinél a világon, az ilyen yahct-ok sorozatgyártásról. A Greenline 33 költséghatékony megoldás, összehasonlítva a hasonló kategóriájú motoros yachtokkal.

A Greenline 33 és ÖN
Élvezze a maximális kényelemet a fedélzeten egy pihentető körutazás közben. Ez volt az egyik fő célkitűzésünk, amikor megterveztük, és megépítettük ezt a yacht-ot. A Greenline 33 nem csak több kényelmet biztosít, de könnyebb és szórakoztatóbb kezelhetőséget, mint a hasonló kategóriájú yacht-ok. Ez a kiváló tervezés új dimenziókat nyit meg Ön előtt. Lehetőséget ad Önnek, hogy élvezhesse azt a nyugalmat, amit egy vitorlás yacht-on érezhet vitorlázás közben, anélkül, hogy füsttel, zajjal, szennyezné a környezetét. A Greenline 33 teljes kényelmet is biztonságot nyújt önnek, miközben elviszi Önt a kedvenc túrahelyeire Európában függetlenül attól, hogy belvízi, tavi, part menti vagy a tengeren szigetek közti hajózásról van szó.

KÖRNYEZETVÉDELEM
Az a célunk, hogy megóvjuk a környezetünket, és a hajós túra céljainkat a jövő generációja számára. Ezért hoztuk létre a Greenline Hybrid változatot, amely egy fontos lépés a jövőnk megtartása céljából. A yacht nagyobb kényelmet biztosít, miközben jelentősen csökkentettük a működési költségeket, úgy, hogy ezzel együtt a szén-dióxid-kibocsátás értékét is csökkentettük. Ez a forradalmi „Superdisplacement” technológiájú hajótestnek és az alternatív erőforrások együttes alkalmazásának köszönhető. Az elektromos üzemmódban a Greenline Hybrid teljesen emisszió mentes. Diesel üzemmódban négyszer kevesebb üzemanyagot éget el, tengeri mérföldenként, mint a hasonló méretű hajótestű motors yachtok. 75%-val kevesebb a szennyezést bocsát ki. De a Greenline 33 arra is képes, hogy zaj és füst nélkül hajózzon egy yacht kikötőben, horgonyzó öbölben, anélkül, hogy a tulajdonosoknak fel kellene adnia a modern motoros yacht-ok nyújtotta élvezetekről. Mindeközben Ön mint tulajdonos tudhatja magáról, hogy Ön egyike a környezetért felelős személyeknek.

ITT AZ IDŐ A VÁLTOZÁSRA! ITT AZ IDŐ A GREENLINE 33-RA!!

HATÉKONYSÁG
A forradalmi „Superdisplacement” hajótest az egyik titka a GREENLINE 33 Hybrid az alacsony üzemanyag fogyasztási képességének, amely kisebb CO2 kipufugást eredményez, miközben kisebb hullámokat gerjeszt a vizen. Az üzemanyag fogyasztás tengeri mérföldre vonatkoztatott értéke fele a hasonló vízkiszorításos modellekéhez hasonlítva és negyede a fél-vízkiszorításos modellekének, vagy az ikermotoros „planning hull” típusú azonos méretű yachtok-nak. A teljes hajózási időszakot figyelembe véve, a GREENLINE 33 ugyan annyi folyékony (diesel) üzemanyagot éget el, mint egy hasonló méretű vitorláshajó, és akár tízszer kevesebbet mint az ikermotoros „planning hul” típusú azonos méretű motoros yachtok.

KEVESEBB AKADÁLY
A GREENLINE 33 határozottan hatékony minden sebességtartományban, garantáltan nagy hatótávolsággal. A 165 LE-s változatú motorja 4L-es fogyasztást produkál 7 csomós sebességnél, amelynél a hatótávolság akár 700 tengeri mérföld is lehet normális utazási sebességnél. A yacht kombinálja a kiváló hatékonyságot a 15 csomós csúcssebességgel, ami által hosszú napi utak megtételére is alkalmassá vált. A kisebb energiaigény eredményeként kevesebb folyékony üzemanyag elégetésére van szükség, így akár 1000 tengeri mérföldre is kiterjeszthető a hatótávolsága, nem számolva a rendelkezésre álló plusz elektromos meghajtással. Kevesebbszer kell megállnia tankolni, és több időt tölthet hajózással, horgonyzással. Így a legtöbb esetben egy tank üzemanyag elégséges a hajózási időszakra. Elektromos meghajtás esetében 6 csomós sebességgel haladhat akár 25 tengeri mérföldet is.

Jobb tengerállóság
Ez a forradalmi új hajótest alkalmas arra, hogy a yacht 0-tól 15 csomós sebesség között ideálisan hajózható legyen. Az újonnan tervezett vitorlás hajóból származtatott „vízkiszorításos” hajótest az iker stabilizáló szárnyakkal együtt eredményezi a borulásmentes és útvonaltartó hajózást.

Hibrid meghajtás
Teljesen elektronikus és karbantartást nem igénylő rendszer.

Előnyei:
nincs szükség karbantartásra
könnyű használni
elektromos energiát használ a meghajtáshoz, az elektromos hajó működési költsége 10-szer kevesebb a hagyományos belsőégésű motorokéhoz képest, úgy, hogy nem is vesszük figyelembe a napcellák
használatával járó költségcsökkentést
zaj és füst mentes működés
230 V-os váltóáramú rendszer

A felhasználóbarát és megbizható hibrid meghajtás a következőkből áll:
egyetlen kapcsoló segítségével kapcsolhat diesel üzemmódból elektromos üzemmódba
modern 5 hengeres Volkswagen diesel motor
teljesen elektronikusan vezérelt és karbantartást nem igénylő elektromotor / generátor, amely motorként 7kW teljesítményre képes, míg generátorként 5 kW elektromos energiát állít elő, amikor a diesel motor - működteti generátorként ( így tölti az akumulátorokat illetve biztosít elektromos energiát a fedélzeten lévő elektromos berendezések számára). Ez a két részegység egy egységbe van integrálva, amely által helyet és tömeget spórolhatunk meg.
Hidraulikus tengelykapcsoló található a diesel motor és az elektromotor / generátor között
3kW inverter biztosítja a töltést az akumulátorok felé, amikor a parti áramról csatlakoztatva töltjük azokat.
Napcella tető

a napcella tető biztosítja az akumulátorok töltését, illetve biztosít plusz enegergiát a yacht elektromos meghajtása számára. Ezzel az ingyenes energiabiztosítással a hajó 3,5 csomós sebesség elérésére képes, amely során a yacht a meghajtáshoz szükséges energiát teljesegészében a napenergia felhasználásából nyeri, amiáltal a Greenline Hybrid napfénymeghajtású yacht-ként üzemel.

Előnyők:
“zöld” energia termelés
költség és károsanyagkibocsájtás mentes hajózás
nem igényel karbantartást.

6 szabványos fotocellás léghűtéses napelem biztosítja az 1,3kW teljesítmény előállítását normál nappali kondíciók esetében. A napelem cellák 3,2 mm vastag üvegborítással rendelkeznek, amely védelmet biztosít, illetve könnyen tisztántartható és igen minimális karbantartást igényel. Mindemellett képes folyamatos energiát biztosítani a fedélzeten található elektronikus berendezések számára, mint TV, hűtő, és tölteni az akumulátorokat 80%-ig, amikor tiszta napsütéses idő van..

Líthium akumulátorok
Mint a mobiltelefon illetve laptopokban a Greenline Hybrid is a legjobb líthium akumulátorokat használja, amely elérhető: 240 Ah akumulátorok, amelyek 100%-san tölthetőkSzerző: szabadban

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum