Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2020. február 23. vasárnap, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
Slovakia Ring 2010.06.28 / szombat
2010-06-28 19:45:10


Mivel Zdeno nem nevezett a magyar bajnokságba, ezért az OB I/1-es kategória (Kalaschnikow Nagytúraautók) abszolút sorrendje a következőképpen alakult: 1. Walter Csaba, 2. Bódis Kálmán, 3. Florian Renauer.

A mezőny hátsóbb régióiban az I/2 kategória (Harvestr Kistúraautók) autói küzdöttek egymással. Sokáig Gáspár Csaba (Alfa Romeo 156 ) és Németh András (Alfa Romeo 155) haladt a 2000 ccm-es kategória élén, de később Németh Alfája lelassult. Mint később kiderült, eltört az autó féltengelye, ezért visszaesett a mezőny közepére. Az F-1600 ccm kategóriát a rajt pillanatától kezdve Walterné Dancsó Adrienn (Opel Astra) vezette, őt Nagy Norbert (Ford Fiesta) és Szabolcs Róbert (Renault Clio) követte. A verseny második felében Szabolcs Róbert megelőzte Nagy Norbit, és a verseny végéig már nem engedte ki kezéből a géposztály második helyét. Mivel Mink Zoltán (Honda Civic) és Mohácsi Ákos (Suzuki Swift) lekésték a rajtot, így mindketten a box utcából voltak kénytelenek rajtolni. A sors iróniája, hogy mindketten a negyedik körben voltak kénytelenek feladni a versenyt. Mink Zoltán hatalmas füstfelhőt eregetve gurult a pálya szélére. Neki a motorja ment tönkre, míg Mohácsi kevésbé látványosan, egyszerűen csak félreállt. Neki a féltengelye törött el. Az OB I/2 (Harvestr Kistúraautók) kategória abszolút befutója Gáspár Csaba volt, őt követte Walterné Dancsó Adrienn, majd Szabolcs Róbert. Az F-1600 ccm kategória befutási sorrendje: 1.Walterné Dancsó Adrienn, 2. Szabolcs Róbert, 3. Nagy Norbert.

A Seat Leon Kupában nevezett három versenyző közül Kazár Miklós végig vezette a versenyt Solti Attila előtt. A harmadik Seatos Gál Szabolcs már az első körben feladni kényszerült a versenyt. Kazár a verseny vége felé összeütközött a Skodás Petr Fulinnal, aminek következményeképpen a bal első kereke lassan ereszteni kezdett, majd az utolsó körben teljesen szétszakadt, így visszaszorult Solti mögé a második helyre.

Az idei Genex Suzuki Bio Kupa ötödik futama hatalmas meglepetést okozott. Kétségkívül az év legizgalmasabb küzdelme volt látható a versenypályán, amelyet a csapatok együtt izgultak végig a nagy számban kilátogatott közönséggel. Már az első kanyarban összekeveredtek a helyezések, hiszen az első sorból rajtoló ifj. Ficza Ferenc visszacsúszott a hetedik helyre, Tim Gábor az ötödikről fellépett a harmadikra, míg Bús Edina másodikként vette a „célegyenes ráfordítót”. A hátsóbb régiókban Major Benedek, Lévai Zoltán és Lackó Lehel ütközött, de több kisebb koccanás is történt a helyezkedés közben.

Az ötödik körben ifj. Ficza Ferenc megérkezett a második helyért küzdő Tim Gábor és a harmadik helyen lévő Bús Edina mögé. A célegyenes végén ifj. Ficza Ferenc kettős szélárnyékból próbált minél közelebb kerülni, de sajnos ütközött Tim Gáborral, aki kipördült a pályáról, és az utolsó helyre esett vissza.

Egy körrel később ifj. Ficza Ferenc megelőzte Bús Edinát, így már a második helyen száguldott. Bittmann Attila, RCM-es pilóta a negyedik helyen tartotta magát, de nem volt lehetősége beleszólni a dobogós helyek alakulásába.

Rippel Viktor VIP2-es autója a nyolcadik körben, a célegyenesben adta meg magát (felrobbant a motorja), miközben a VIP1-es autóval versenyző Rippel Ferenc már a kilencedik helyen autózott. Az első néhány körben egymással viaskodtak, de később a mezőny őket is szétválasztotta. Rippel Ferenc időeredményei rendre a legjobbak között voltak. Sajnos egy kisebb koccanás miatt a pilóta szalagkorlátnak ütközött, ezért feladni kényszerült a küzdelmet. Ugyanebben a körben Major Benedek is kénytelen volt feladni a küzdelmet, mivel egy leszakadt spoiler-en megcsúszott az autója, így ő is a kavicságyban kötött ki. Tim Gábor az utolsó helyről sikeresen visszakapaszkodott a hatodik helyre, így megtartotta az esélyeit egy jó vasárnapi küzdelemre. Az ötödik helyen Lévai Zoltán végzett, akire ez a kalandos verseny igen nagy hatással volt, ugyanis életében harmadik alkalommal versenyzett. Bárkovics Zoltán és ifj. Ficza Ferenc harcát Bús Edina fedezte, mivel harmadik helyét senkinek sem volt hajlandó átadni. Az első helyért az utolsó méterekig folyt a harc ifj. Ficza Ferenc és Bárkovics Zoltán között. ifj. Ficza Ferenc mindössze 232 ezred másodperc hátránnyal a második helyre szorult vissza. Ezzel szemben Bárkovics Zoltán rajt-cél győzelmet aratott, amivel megerősítette vezető szerepét a bajnokságban.

A Rippel testvérek a nagyszerű versenyzésüket követően egy rögtönzött bemutatót tartottak a közönségnek. A nem mindennapi látvány hatalmas ovációt váltott ki a jelenlévőktől a boxutcában.

A vasárnapi futamon az első nyolc helyezett fordított sorrendben indul, ami újabb izgalmas futamot helyez kilátásba.

A BMW 325i Challenge ezen a napon kizárólag szabadedzést, illetve időmérő edzést tartott. Kovács Tamás címvédő motorját utolsó pillanatban szerelték be autójába, ezért a szabadedzésen nem is tudott tiszta kört autózni, mialatt Strider Zoltánnak is akadtak gondjai, ugyanis a slick gumi olyannyira letapadt, hogy kitört a bal hátsó kereke. Az időmérő edzésen már jobban remekelt, amit a magyar mezőnyben való legjobb időeredménye is tükröz. Vasárnap reggel ők nyitották meg a versenynapot, majd közvetlenül ebéd után megtartották második versenyüket ezen a napon, amely egyben a bajnokság VI. futamát jelenti számukra.

Tukora István első helyezést ért el a formula autók e hétvégi első versenyén. „Nagyon élveztem ezt a futamot, bár az eleje igen nehéz volt, még életemben nem volt ilyen szoros első három-négy köröm. Egy-két méter távolságra autóztunk egymástól, még a célegyenes végénél is, ahol 250 km/h-val mentünk, miközben Eszenyi Lászlóval újabb élvezetes küzdelmet folytattunk. A hosszú egyenesek miatt szélárnyékból előztem, azonban a következő körben László ugyanígy visszaelőzött. A lekőrözött autók kicsit feltartottak, ezért a nehezen megszerzett előnyt behozták a többiek, de végül sikerült annyi előnyre szert tennem, hogy első helyen érjek be.” - nyilatkozta István.

Eszenyi László az időmérő edzésen megszerezte a pole pozíciót, amely többek között a jól eltalált guminyomásnak volt köszönhető. Ezen a pályán ez különösen fontos, mivel itt csak nagyon gyors kanyarsebességgel és kemény féktávolságokkal lehet versenyezni. A versenyen már új gumikkal indult, amelyekben felmelegedés után nagyobb nyomás keletkezett, mint az időmérő edzésen, így nem tudott olyan tempóban haladni, ahogy az előző napon tette. „Nagyon tetszett a pálya, van két-három olyan kanyar, ahol el kell hinni, hogy elfordul az autó, mert a szabadedzéseken először csak négyes sebességben kanyarodtunk, ami kb. 160 km/h-át jelent, majd elkezdtünk hinni, így hatodikban 200 km/h feletti kanyarsebességnél már jóval nagyobb hatása volt a leszorító erőnek, amely segítségével sikeresen tudtuk venni a kanyarokat. Kiélezett küzdelmet folytattunk Tukora Istvánnal, de végül nem sikerült az első helyet megtartanom, második lettem, azonban holnap újra lehetőségem győzni.” Chanoch Nissany a negyedik helyről indult ma. A verseny egész ideje alatt üldözte az elöl haladó párost, ám bárhogyan próbálkozott nem tudott fogást találni rajtuk. Állandó jelleggel támadta őket, néha előrébb került, azonban hamar visszaelőzték. Az utolsó néhány körben már türelmetlenebb volt, ami miatt az egyik kanyar előtt el is fékezte a gumiabroncsokat. Előrébb nem tudott jutni, ellenben a harmadik helyét stabilan tartani tudta. „Ez egy új versenypálya, ami nagyon jótékony hatással van a versenyzésre. Ilyenkor mindig átállítjuk az agyunkat, hogy tiszta  elmével koncentráljunk az újdonságokra. Személy szerint én imádom a kihívásokat, igaz most a harmadik helyen értem be, de néha, amikor jól versenyzel, a többiek jobbak! Ez alkalommal nem tudtam megelőzni az előttem haladókat.”

A verseny eredményei letölthetőek az alábbi linkről:
http://www.gokartmagazin.hu/gy/slovakiaringSzerző: szabadban
Forrás: VirtualAid PR

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum