Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2022. december 07. szerda, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
Bavaria-siker a Kékszalagon
2016-07-28 09:49:25
Kategória: Vitorlázás


A Bavaria 32-esek 2013 óta alkotnak külön hajóosztályt a balatoni vitorlásversenyeken, és a típus szerelmesei immár több, saját viadallal büszkélkedhetnek a magyar tengeren. Ilyen például négykezes verseny – amelynek az a lényege, hogy a hajókon mindössze ketten lehetnek –, melynek idén már a harmadik szezonját rendezik a Balatonon. Sőt, a hajóosztály immár a magyar tenger legnagyobb és legrangosabb viadalán, a Kékszalagon is rendszeres résztvevő.

Idén tizenkét Bavaria 32-es indult el a 48. Kékszalagon, és az elsősorban túrahajóként ismert vitorlás bizony történelmi sikert ért el Európa legnagyobb tókerülő versenyén. Egyrészt valamennyi hajó célba ért, másrészt az úgynevezett yardstick értékelésben a hajóosztály küzdelmeit is megnyerő Té Sailing Team az első helyen végzett.  A győztes hajót Turós László kormányos irányította, mellette Kövér László, Horváth Áron, Szépfy Zsombor, Herczeg István és Török Gábor alkotta a legénységet.

„Ez a Kékszalag fantasztikusan sikerült a számunkra. Amíg tavaly a hajóosztály bajnokaként több mint 27 órás küzdelem után értünk be a célba, addig idén az időeredményünket tizenkét és félórával képesek voltunk megjavítani, megvédtük a címünket, ráadásul megnyertük a yardstick számítás szerint a versenyt. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, mert Bavaria hajó ilyen jól még nem szerepelt ezen a versenyen. Nagyon küzdelmes volt az egész viadal, végig maximálisan kellett koncentrálnunk. Csak a legszükségesebb pillanatokban hagytam ott a kormányt, de a többiek is maximálisan elvégezték a feladatukat. Az tovább emeli a sikerünk értékét, hogy a legénység tagjai között két fiatal tehetség is volt, akik a 13 és 12 évüket meghazudtolóan keményen dolgozták végig a versenyt. Komoly gondot jelentett az időjárás, hiszen a rajt előtt elképesztő vihar tört ki a Balatonon, ám végül normalizálódott az idő. Ennek ellenére felkészültünk mindenre, vitorlából és kötélből is vittünk magunkkal bőven tartalékot” – elevenítette fel a siker pillanatait Turós László.

A hajó vitorlázatáért Kövér László felelt, aki tavaly még egy katamaránon teljesítette a Kékszalagot, és a már említett négykezeseken együtt indul Turós Lászlóval.

„Erre a Kékszalagra átültem Laci hajójára, és sokan azt gondolhatják, hogy egy katamarán után úszóteknőn éreztem magam. Nos, erről szó sincs, hiszen a Bavaria 32-es ugyan elsősorban túrahajó, ám bebizonyítottuk vele, ha kell és megvan hozzá a megfelelő szél is, akkor akár a kilenc és feles sebességet is képes elérni, ami egyedülálló ebben a kategóriában. Mi a versenyt egyébként hét-nyolc csomós átlagsebességgel teljesítettük. Kifejezetten élveztem a versenyt, hiszen nagy csatákat vívhattunk a saját osztályunkba tartozó vagy akár nálunk gyorsabb hajókkal is. A legemlékezetesebb időszakot Badacsonynál éltük át, amikor egy viharfelhős részen nemcsak bőrig áztunk, de az itteni szelet kihasználva tudtuk a legnagyobb riválisunkat leszakítani, és az addigi ötszáz méteres előnyünkből tíz-tizenkét perces előnyt kiépíteni” – jelentette ki Kövér László.

A történelmi sikereket elérő túravitorlásokat itthon forgalmazó Bavaria Magyarország Kft. ügyvezetője, Lange Péter – aki szintén indult a Kékszalagon és egy katamarán fedélzetén az abszolút negyedik helyén végzett – szerint az idei versenyen végleg bebizonyosodott, hogy a vitorlásaik nemcsak túrahajóként, hanem komoly versenykörülmények között is megállják a helyüket.

– Azt, hogy az új generációs Bavaria 32-es valóban jó hajó, abban eddig is biztosak voltunk. A Bruce Farr nevével jelezett Farr Yacht Design tervező irodában került megtervezésre a hajó, ahol például a Raffica vagy a Principessa liberák is. Természetesen a jó hajóhoz szükség van egy olyan elhívatott  csapatra is, mint a Té Sailing Team, akik pénzt, munkát nem sajnálva szerelték át a Bavaria 32-es hajót vérbeli versenyhajóvá. És nem szabad amellett sem elmenni, és ez a véleményem szerint a siker egyik alapja, hogy a Bavaria osztály többi tagja is igen lelkesen vesz részt a versenyeken, így együtt tanulva fejlődik egyre látványosabban az egész osztály. Szeretném megköszönni, hogy a Bavaria 32-es osztályban a Té Sailing Team, Sailana, Monaco, Aquarius, Zuzu, Favonius, Jacky, Medina, Riviera, Kármin, Monte Carlo legénysége ilyen elhívatottan és eredményesen versenyezett az idei Kékszalagon – fogalmazott Lange Péter.Szerző: szabadban
Forrás: Bavaria Magyarország

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum