Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2022. december 02. péntek, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
Sport a számok tükrében
2016-01-24 02:54:39
Kategória: Sportkultúra


Sport a számok tükrében

Hogyan lehet a rendelkezésre álló adatokat a sport szolgálatába állítani és növelni a bevételeket? Hogyan lehet maximalizálni a teljesítményt és minimalizálni a sportsérüléseket? A videóanalitikai elemzésekben rejlő lehetőségekről, a sport szakma tudatosabbá tételéről február 25-én konferenciát tartanak. Az U1 Sport Data Analytics Summit rendezvényen a hazai szakmai tekintélyek mellett nemzetközi hírű sport szakértők is előadnak.


A sikeres vállalkozás alapja a tényeken és bizonyítékokon alapuló döntések meghozatala, ebben a sport sem különbözik. Hazánkban és világban általában is még csak most terjed az elemző rendszerek használata a sportéletben a teljesítményfokozás, a taktikai elemzés, a teljesítményértékelés, sérülések megelőzése, állapotértékelés, a sportolók karrierépítése, a szurkolók kiszolgálása vagy éppen menedzsmentdöntések területén, miközben a háttérben olyan magyar cégek, mint például az U1 Research világszintű technológiai megoldásokat fejlesztenek ki. A technológiai és a sport találkozásáról, a sikeres és a kevésbé sikeres alkalmazásokról, tapasztalatokról, trendekről és várható irányokról 2016. február 25-én U1 Sport Data Analytics Summit néven konferenciát rendeznek a Boscolo Budapestben.

Az adatok gyűjtése és azok elemzésének szerepe és jelentősége egyaránt megnövekedett és a technológia fejlődésével egyre gyorsabban tudják a megfelelő adatokat a sportolók, az edzők, az erőnléti edzők, sportorvosok és a szurkolók számára előállítani, elemezni, amelynek segítségével áttörést és látványos sikereket lehet elérni a sportpályán és a menedzsmentben egyaránt. A brazil sport látványos fejlődése, a holland utánpótlás-nevelés sikere, a német labdarúgók világbajnoki győzelme, az angol sport ligákban a sérülések számának folyamatos csökkenése, vagy az amerikai szurkolók bevonása, elköteleződése mögött döntően az új technológiai fejlesztések, az adatgyűjtés és az adatelemzés intenzív használata áll. A sport, mint iparág, öt éven belül teljesen átalakul, hiszen az adatelemzés segítségével óriási lehetőségek nyílnak azok előtt, akik másoknál tudatosabban használják fel a rendelkezésre álló információkat, és lemaradnak, akik nem állnak a fejlődés útjára. A U1 Sport Data Analytics Summit célja, hogy megteremtse a fórumot a szakemberek, sportolók, elemzők és szurkolók számára, hogy megvitassák a sport analitika növekvő szerepét, helyét és korlátait a globális sport piacon.

Az eseményt rendező U1 Research célja az, hogy a hazai sportéletben is meghonosítsa a géppel, automatikusan mérhető, tudományos alapokon álló játékoskövető, mozgáselemző és adatgyűjtő rendszerek használatát. A magyar sport számára döntő fontosságú lehet, hogy e tekintetben is felzárkózzunk a nemzetközi trendekhez. „Minden esetben a szakmai partner szakértőivel dolgozunk, együtt fejlesztjük ki a technológiai megoldásokat, és a mögötte álló elemző szoftvert, állandó hozzáféréssel az adatbázishoz, amit nemzeti vagyonnak gondolunk. A technológiai megoldások kutatása, fejlesztése mellett sokat teszünk a szakterület megismertetéséért is. 2014-től több szakmai és tudományos fórumot, önálló blogot is dedikáltunk a témának, 2014 végén pedig a témában megjelent egy a cég által gondozott szakértői kötet is.” – fejti ki Dr. Kardkovács Zsolt, az U1 Research ügyvezető igazgatója.

Az U1 Research jelentős fejlesztéseket tesz a labdarúgás mellett – ahol már megjelent a videoanalitikai rendszerek használata - a tenisz, a vízilabda területén is. Megoldásaik elsősorban a sportági szövetségekben, klubokban, a korosztályos válogatottak körül dolgozók, élsportolók és a menedzsment munkáját segíthetik. Fejlesztéseik életbe léptetésével objektíven elemezhetővé válnak a nevelési-fejlesztési és edzői módszerek rövid-, közép- és hosszú távú hasznosulásai. Emellett a szoftveres megoldások alkalmazásával pontosan követhető a különböző csapatok és sportolók fejlődése, teljesítmény-változása, a válogatási elvek bizonyítékalapú támogatása, valamint költség-haszon elemzés alapjául szolgál, de számos egyéb területen is elősegíti a sportágak eredményességét és nemzetközi versenyképességét. A külföldi cégeket és érdekeket képviselő irodáktól eltérően az U1 Research nem kész megoldásokat, hanem fejlesztési projekteket helyez a fókuszba, különös figyelemmel a megrendelői, a hazai szövetségi érdekekre és a hosszú távú hasznosításra. Ennek az elvnek a mentén a játékelemzés és az élményszerű közvetítés mellett az utánpótlás-nevelés, az egyéni és a csapatsikerek kiszolgálása illetve teljesítményfejlesztése elsődleges fontosságú.

Az újdonságokra való nyitottság és a változásokhoz való gyors alkalmazkodás döntő lehet a hazai sportágak nemzetközi sikeressége szempontjából, ahol néhány százalékos teljesítményjavulás vagy céltudatos építkezés a siker kulcsa.

U1 Sport Data Analytics Summit
2016. február 25. / Boscolo BudapestSzerző: szabadban

A cikkhez kapcsolódó anyagok:

u1_sdas_608x608.jpg

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum