Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2020. október 31. szombat, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
Még idén kell az olimpiatörvény
2009-09-28 19:10:19


BOM: a budapesti rendezéshez még idén kell az olimpiatörvény

Hír3, 2009. szeptember 14.
http://hir3.hu/index.php?hir=magazin&hirid=28989&kat=5

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) október 2-án, a dán fővárosban határoz arról, hogy Chicago, Madrid, Rio de Janeiro és Tokió közül melyik rendezheti a 2016-os nyári játékokat. A döntésnek közvetlen magyar vonatkozása az, hogy a budapesti olimpiarendezési elképzeléseket is alaposan befolyásolhatja, módosíthatja a szavazás végeredménye. Ezt erősítette meg Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM, a hazai ötkarikás játékok rendezésének előmozdítására alakult civil szervezet elnöke is az MTI-nek nyilatkozva.

"Ha Madrid nyer, az minimum 10-14 évvel visszaveti Budapest pályázati törekvéseit, mert akkor 2028 vagy még inkább 2032 lehet a következő legkorábbi dátum, amikor Európa megint házigazdává válhat. Ez nemcsak megsemmisítené a 2020-as terveinket, és az eddigi ebbe fektetett munkát, de az olimpiát olyan távolságba helyezné az időben mint perspektíva, ami minden hosszútávú gondolkodás és tervezés lehetőségein túlmutatna" - fogalmazott Szalay-Berzeviczy. A BOM elnöke kitért a folytatásra is, emlékeztetve rá, hogy a Fővárosi Közgyűlés - ötpárti egyetértéssel - 2007-ben elfogadta, majd azóta két ízben is megerősítette azt a határozatát, hogy az Országgyűlés tárgyalja és fogadja el a 2020-as olimpiai rendezés megpályáztatását előkészítő törvénytervezetet. Az olimpiatörvényről a tervek szerint novemberben tartandó szavazás előtt megismertetik a parlamenti frakciókkal mindazt, amit a felelős döntéshez tudniuk-ismerniük kell a képviselőknek az észak-csepeli központú olimpia ügyében. "Az olimpiatörvény elfogadása nem azt jelenti, hogy már biztosan pályázunk 2011-ben 2020-ra, pusztán intézményesített kereteket ad annak a munkának egy hivatalos pályázatot előkészítő szervezet felállításával, amit az elmúlt 4 évben eddig a BOM önszorgalomból és saját forrásaiból végzett. A törvény elfogadása nem kényszerhelyzetbe, hanem helyzetbe hozza a 2011-ben regnáló kormányt és fővárosi vezetést. Hiszen akkor az addig elvégzett munka, és az akkor uralkodó világgazdasági és hazai makrogazdasági klíma fényében lehet majd egy végleges döntést hozni Budapest pályázatát illetően. Ha nincs törvény, nem tud a munka folytatódni. Ráadásul a jövő évi választások miatt még az idén ősszel el kell fogadnia a parlamentnek - vagy most, vagy soha, mert szorít az idő!" - mondta Szalay-Berzeviczy, aki ugyanakkor határozottan ellenzi, hogy erről a kérdésről bármikor is népszavazás döntsön. "Ez az ügy olyan komplex gazdaságpolitikai, költségvetési és infrastruktúra fejlesztési kérdés, amit nem lehet elvárni a lakosságtól, hogy bármikor is maga képes legyen korrektül megítélni. Egy pusztán érzelmi szavazáshoz pedig túl drága dolog egy referendum megszervezése és lebonyolítása" - jelentette ki a BOM elnöke. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2013-ban határoz a 2020-as nyári ötkarikás játékok rendezőjéről. Pályázatukat a kandidáló városoknak 2011-ben kell benyújtaniuk a NOB-hoz.
 

Ha olimpiát akarunk, még idén kell törvény

HírExtra, 2009. szeptember 14.
http://www.hirextra.hu/2009/09/14/ha-olimpiat-akarunk-meg-iden-kell-torveny/

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) október 2-án, a dán fővárosban határoz arról, hogy Chicago, Madrid, Rio de Janeiro és Tokió közül melyik rendezheti a 2016-os nyári játékokat. A döntésnek közvetlen magyar vonatkozása az, hogy a budapesti olimpiarendezési elképzeléseket is alaposan befolyásolhatja, módosíthatja a szavazás végeredménye.

Ezt erősítette meg Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM, a hazai ötkarikás játékok rendezésének előmozdítására alakult civil szervezet elnöke is az MTI-nek nyilatkozva.

"Ha Madrid nyer, az minimum 10-14 évvel visszaveti Budapest pályázati törekvéseit, mert akkor 2028 vagy még inkább 2032 lehet a következő legkorábbi dátum, amikor Európa megint házigazdává válhat. Ez nemcsak megsemmisítené a 2020-as terveinket, és az eddigi ebbe fektetett munkát, de az olimpiát olyan távolságba helyezné az időben mint perspektíva, ami minden hosszútávú gondolkodás és tervezés lehetőségein túlmutatna" - fogalmazott Szalay-Berzeviczy. Megemlítette, hogy a NOB-szavazás alkalmából a BOM operatív igazgatójával, a vívóvilágbajnok Kulcsár Krisztiánnal együtt, magánemberként kiutaznak Koppenhágába, hogy meghallgassák a helyszínen a 2016-os olimpia megrendezéséért vetélkedő négy kandidáló város prezentációját és a szavazást.

A BOM elnöke kitért a folytatásra is, emlékeztetve rá, hogy a Fővárosi Közgyűlés – ötpárti egyetértéssel - 2007-ben elfogadta, majd azóta két ízben is megerősítette azt a határozatát, hogy az Országgyűlés tárgyalja és fogadja el a 2020-as olimpiai rendezés megpályáztatását előkészítő törvénytervezetet. Az olimpiatörvényről a tervek szerint novemberben tartandó szavazás előtt megismertetik a parlamenti frakciókkal mindazt, amit a felelős döntéshez tudniuk-ismerniük kell a képviselőknek az észak-csepeli központú olimpia ügyében.

„Az olimpiatörvény elfogadása nem azt jelenti, hogy már biztosan pályázunk 2011-ben 2020-ra, pusztán intézményesített kereteket ad annak a munkának egy hivatalos pályázatot előkészítő szervezet felállításával, amit az elmúlt 4 évben eddig a BOM önszorgalomból és saját forrásaiból végzett. A törvény elfogadása nem kényszerhelyzetbe, hanem helyzetbe hozza a 2011-ben regnáló kormányt és fővárosi vezetést. Hiszen akkor az addig elvégzett munka, és az akkor uralkodó világgazdasági és hazai makrogazdasági klíma fényében lehet majd egy végleges döntést hozni Budapest pályázatát illetően. Ha nincs törvény, nem tud a munka folytatódni. Ráadásul a jövő évi választások miatt még az idén ősszel el kell fogadnia a parlamentnek - vagy most, vagy soha, mert szorít az idő!” - mondta Szalay-Berzeviczy, aki ugyanakkor határozottan ellenzi, hogy erről a kérdésről bármikor is népszavazás döntsön.

"Ez az ügy olyan komplex gazdaságpolitikai, költségvetési és infrastruktúra fejlesztési kérdés, amit nem lehet elvárni a lakosságtól, hogy bármikor is maga képes legyen korrektül megítélni. Egy pusztán érzelmi szavazáshoz pedig túl drága dolog egy referendum megszervezése és lebonyolítása" - jelentette ki a BOM elnöke.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2013-ban határoz a 2020-as nyári ötkarikás játékok rendezőjéről. Pályázatukat a kandidáló városoknak 2011-ben kell benyújtaniuk a NOB-hoz.


Októberben eldől, mikor rendezhetünk olimpiát

FigyelőNet, 2009. szeptember 14. http://www.fn.hu/sportmix/20090914/oktoberben_eldol_mikor_rendezhetunk_olimpiat/

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) október 2-án, a dán fővárosban határoz arról, hogy Chicago, Madrid, Rio de Janeiro és Tokió közül melyik rendezheti a 2016-os nyári játékokat. A döntésnek közvetlen magyar vonatkozása az, hogy a budapesti olimpiarendezési elképzeléseket is alaposan befolyásolhatja, módosíthatja a szavazás végeredménye.

Szalay-Berzeviczy Attila, a hazai ötkarikás játékok rendezésének előmozdítására alakult civilszervezet (BOM) elnöke szerint magyar szempontból fontos lenne, hogy ne európai helyszín, azaz Madrid kapja a rendezést.

Budapesti olimpiáról tárgyaltak Pekingben "Ha Madrid nyer, az minimum 10-14 évvel visszaveti Budapest pályázati törekvéseit, mert akkor 2028 vagy még inkább 2032 lehet a következő legkorábbi dátum, amikor Európa megint házigazdává válhat. Ez nemcsak megsemmisítené a 2020-as terveinket, és az eddigi ebbe fektetett munkát, de az olimpiát olyan távolságba helyezné az időben mint perspektíva, ami minden hosszú távú gondolkodás és tervezés lehetőségein túlmutatna" - fogalmazott Szalay-Berzeviczy.

A BOM elnöke emlékeztetett arra, hogy a Fővárosi Közgyűlés – ötpárti egyetértéssel - 2007-ben elfogadta, majd azóta két ízben is megerősítette azt a határozatát, hogy az Országgyűlés tárgyalja és fogadja el a 2020-as olimpiai rendezés megpályáztatását előkészítő törvénytervezetet. Az olimpiatörvényről a tervek szerint novemberben tartandó szavazás előtt megismertetik a parlamenti frakciókkal mindazt, amit a felelős döntéshez tudniuk-ismerniük kell a képviselőknek az észak-csepeli központú olimpia ügyében.

„Az olimpiatörvény elfogadása nem azt jelenti, hogy már biztosan pályázunk 2011-ben 2020-ra, pusztán intézményesített kereteket ad annak a munkának egy hivatalos pályázatot előkészítő szervezet felállításával, amit az elmúlt 4 évben eddig a BOM önszorgalomból és saját forrásaiból végzett. A törvény elfogadása nem kényszerhelyzetbe, hanem helyzetbe hozza a 2011-ben regnáló kormányt és fővárosi vezetést. Hiszen akkor az addig elvégzett munka és az akkor uralkodó világgazdasági és hazai makrogazdasági klíma fényében lehet majd egy végleges döntést hozni Budapest pályázatát illetően. Ha nincs törvény, nem tud a munka folytatódni. Ráadásul a jövő évi választások miatt még az idén ősszel el kell fogadnia a parlamentnek - vagy most, vagy soha, mert szorít az idő!” - mondta Szalay-Berzeviczy, aki ugyanakkor határozottan ellenzi, hogy erről a kérdésről bármikor is népszavazás döntsön.

"Ez az ügy olyan komplex gazdaságpolitikai, költségvetési és infrastruktúra-fejlesztési kérdés, amit nem lehet elvárni a lakosságtól, hogy bármikor is maga képes legyen korrektül megítélni. Egy pusztán érzelmi szavazáshoz pedig túl drága dolog egy referendum megszervezése és lebonyolítása" - jelentette ki a BOM elnöke.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2013-ban határoz a 2020-as nyári ötkarikás játékok rendezőjéről. Pályázatukat a kandidáló városoknak 2011-ben kell benyújtaniuk a NOB-hoz.


BOM: a budapesti rendezéshez még idén kell az olimpiatörvény

Stop.hu, 2009. szeptember 14.
http://www.stop.hu/articles/article.php?id=542402

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) október 2-án, a dán fővárosban határoz arról, hogy Chicago, Madrid, Rio de Janeiro és Tokió közül melyik rendezheti a 2016-os nyári játékokat. A döntésnek közvetlen magyar vonatkozása az, hogy a budapesti olimpiarendezési elképzeléseket is alaposan befolyásolhatja, módosíthatja a szavazás végeredménye.

Ezt erősítette meg Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM, a hazai ötkarikás játékok rendezésének előmozdítására alakult civil szervezet elnöke is az MTI-nek nyilatkozva.

"Ha Madrid nyer, az minimum 10-14 évvel visszaveti Budapest pályázati törekvéseit, mert akkor 2028 vagy még inkább 2032 lehet a következő legkorábbi dátum, amikor Európa megint házigazdává válhat. Ez nemcsak megsemmisítené a 2020-as terveinket, és az eddigi ebbe fektetett munkát, de az olimpiát olyan távolságba helyezné az időben mint perspektíva, ami minden hosszútávú gondolkodás és tervezés lehetőségein túlmutatna" - fogalmazott Szalay-Berzeviczy. Megemlítette, hogy a NOB-szavazás alkalmából a BOM operatív igazgatójával, a vívóvilágbajnok Kulcsár Krisztiánnal együtt, magánemberként kiutaznak Koppenhágába, hogy meghallgassák a helyszínen a 2016-os olimpia megrendezéséért vetélkedő négy kandidáló város prezentációját és a szavazást.

A BOM elnöke kitért a folytatásra is, emlékeztetve rá, hogy a Fővárosi Közgyűlés - ötpárti egyetértéssel - 2007-ben elfogadta, majd azóta két ízben is megerősítette azt a határozatát, hogy az Országgyűlés tárgyalja és fogadja el a 2020-as olimpiai rendezés megpályáztatását előkészítő törvénytervezetet. Az olimpiatörvényről a tervek szerint novemberben tartandó szavazás előtt megismertetik a parlamenti frakciókkal mindazt, amit a felelős döntéshez tudniuk-ismerniük kell a képviselőknek az észak-csepeli központú olimpia ügyében.

"Az olimpiatörvény elfogadása nem azt jelenti, hogy már biztosan pályázunk 2011-ben 2020-ra, pusztán intézményesített kereteket ad annak a munkának egy hivatalos pályázatot előkészítő szervezet felállításával, amit az elmúlt 4 évben eddig a BOM önszorgalomból és saját forrásaiból végzett. A törvény elfogadása nem kényszerhelyzetbe, hanem helyzetbe hozza a 2011-ben regnáló kormányt és fővárosi vezetést. Hiszen akkor az addig elvégzett munka, és az akkor uralkodó világgazdasági és hazai makrogazdasági klíma fényében lehet majd egy végleges döntést hozni Budapest pályázatát illetően. Ha nincs törvény, nem tud a munka folytatódni. Ráadásul a jövő évi választások miatt még az idén ősszel el kell fogadnia a parlamentnek - vagy most, vagy soha, mert szorít az idő!" - mondta Szalay-Berzeviczy, aki ugyanakkor határozottan ellenzi, hogy erről a kérdésről bármikor is népszavazás döntsön.

"Ez az ügy olyan komplex gazdaságpolitikai, költségvetési és infrastruktúra fejlesztési kérdés, amit nem lehet elvárni a lakosságtól, hogy bármikor is maga képes legyen korrektül megítélni. Egy pusztán érzelmi szavazáshoz pedig túl drága dolog egy referendum megszervezése és lebonyolítása" - jelentette ki a BOM elnöke.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2013-ban határoz a 2020-as nyári ötkarikás játékok rendezőjéről. Pályázatukat a kandidáló városoknak 2011-ben kell benyújtaniuk a NOB-hoz.


BOM: a budapesti rendezéshez még idén kell az olimpiatörvény

Rexinfo.hu, 2009. szeptember 14.
http://www.rexinfo.hu/main/news_42509.html

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) október 2-án, a dán fővárosban határoz arról, hogy Chicago, Madrid, Rio de Janeiro és Tokió közül melyik rendezheti a 2016-os nyári játékokat. A döntésnek közvetlen magyar vonatkozása az, hogy a budapesti olimpiarendezési elképzeléseket is alaposan befolyásolhatja, módosíthatja a szavazás végeredménye. Ezt erősítette meg Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM, a hazai ötkarikás játékok rendezésének előmozdítására alakult civil szervezet elnöke is az MTI-nek nyilatkozva.

"Ha Madrid nyer, az minimum 10-14 évvel visszaveti Budapest pályázati törekvéseit, mert akkor 2028 vagy még inkább 2032 lehet a következő legkorábbi dátum, amikor Európa megint házigazdává válhat. Ez nemcsak megsemmisítené a 2020-as terveinket, és az eddigi ebbe fektetett munkát, de az olimpiát olyan távolságba helyezné az időben mint perspektíva, ami minden hosszútávú gondolkodás és tervezés lehetőségein túlmutatna" - fogalmazott Szalay-Berzeviczy.

A BOM elnöke kitért a folytatásra is, emlékeztetve rá, hogy a Fővárosi Közgyűlés - ötpárti egyetértéssel - 2007-ben elfogadta, majd azóta két ízben is megerősítette azt a határozatát, hogy az Országgyűlés tárgyalja és fogadja el a 2020-as olimpiai rendezés megpályáztatását előkészítő törvénytervezetet. Az olimpiatörvényről a tervek szerint novemberben tartandó szavazás előtt megismertetik a parlamenti frakciókkal mindazt, amit a felelős döntéshez tudniuk-ismerniük kell a képviselőknek az észak-csepeli központú olimpia ügyében.

"Az olimpiatörvény elfogadása nem azt jelenti, hogy már biztosan pályázunk 2011-ben 2020-ra, pusztán intézményesített kereteket ad annak a munkának egy hivatalos pályázatot előkészítő szervezet felállításával, amit az elmúlt 4 évben eddig a BOM önszorgalomból és saját forrásaiból végzett. A törvény elfogadása nem kényszerhelyzetbe, hanem helyzetbe hozza a 2011-ben regnáló kormányt és fővárosi vezetést. Hiszen akkor az addig elvégzett munka, és az akkor uralkodó világgazdasági és hazai makrogazdasági klíma fényében lehet majd egy végleges döntést hozni Budapest pályázatát illetően. Ha nincs törvény, nem tud a munka folytatódni. Ráadásul a jövő évi választások miatt még az idén ősszel el kell fogadnia a parlamentnek - vagy most, vagy soha, mert szorít az idő!" - mondta Szalay-Berzeviczy, aki ugyanakkor határozottan ellenzi, hogy erről a kérdésről bármikor is népszavazás döntsön.

"Ez az ügy olyan komplex gazdaságpolitikai, költségvetési és infrastruktúra fejlesztési kérdés, amit nem lehet elvárni a lakosságtól, hogy bármikor is maga képes legyen korrektül megítélni. Egy pusztán érzelmi szavazáshoz pedig túl drága dolog egy referendum megszervezése és lebonyolítása" - jelentette ki a BOM elnöke.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2013-ban határoz a 2020-as nyári ötkarikás játékok rendezőjéről. Pályázatukat a kandidáló városoknak 2011-ben kell benyújtaniuk a NOB-hoz.


Olimpiát szeretne Budapest

Magyarság, 2009. szeptember 12. / 10. oldal

Megpályáznák a 2020-as nyári játékokat

A Fővárosi Önkormányzat kezdeményezi a kormánynál, hogy a 2020-as olimpia megrendezéséről szóló törvényjavaslatot mielőbb terjessze a parlament elé. Baranyai Ákos, a Budapest Olimpiai Mozgalom Egyesület főtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy ha ősszel nem dönt a parlament az olimpiai törvényről, akkor a jelentkezési határidőre már nem készíthetők el a pályázatok.


BOM: idén kell az olimpiatörvény

Népszava, 2009. szeptember 15. / 19. oldal

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) október 2-án, a dán fővárosban határoz arról, hogy Chicago, Madrid, Rio de Janeiro és Tokió közül melyik jelölt rendezheti a 2016-os nyári játékokat. A döntésnek közvetlen magyar vonatkozása az, hogy a budapesti olimpiarendezési elképzeléseket is alaposan befolyásolhatja, módosíthatja a szavazás végeredménye.

"Ha Madrid nyer, az minimum 10-14 évvel visszaveti Budapest pályázati törekvéseit, mert akkor 2028 vagy még inkább 2032 lehet a következő legkorábbi dátum, amikor Európa megint házigazdává válhat - vélte Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM , a hazai ötkarikás játékok rendezésének előmozdítására alakult civil szervezet elnöke. - Ez nemcsak megsemmisítené a 2020-as terveinket, és az eddigi ebbe fektetett munkát, de az olimpiát olyan távolságba helyezné az időben mint perspektíva, ami minden hosszú távú gondolkodás és tervezés lehetőségein túlmutatna" - fogalmazott Szalay-Berzeviczy, aki kitért a folytatásra is, emlékeztetve rá, hogy a fővárosi közgyűlés - ötpárti egyetértéssel - 2007-ben elfogadta, majd azóta kétszer is megerősítette azt a határozatát, hogy az Országgyűlés tárgyalja és fogadja el a 2020-as olimpiai rendezés megpályáztatását előkészítő törvénytervezetet. "Az olimpiatörvény elfogadása nem azt jelenti, hogy 2011-ben biztosan pályázunk 2020-ra, pusztán intézményesített kereteket ad annak a munkának egy hivatalos pályázatot előkészítő szervezet felálhtásával, amit az elmúlt 4 évben eddig a BOM önszorgalomból és saját forrásaiból végzett. A törvény elfogadása nem kényszerhelyzetbe, hanem helyzetbe hozza a 2011-ben regnáló kormányt és fővárosi vezetést. Hiszen akkor az addig elvégzett munka, és az akkor uralkodó világgazdasági és hazai makrogazdasági khma fényében lehet majd egy végleges döntést hozni Budapest pályázatát illetően. Ha nincs törvény, nem tud a munka folytatódni. Ráadásul a jövő évi választások miatt még az idén ősszel el kell fogadnia a parlamentnek - vagy most, vagy soha, mert szorít az idő!" - mondta Szalag-Berzeviczy, aki ugyanakkor határozottan ellenzi, hogy erről a kérdésről bármikor is népszavazás döntsön. "Ez az ügy olyan komplex gazdaságpolitikai, költségvetési és infrastruktúrafejlesztési kérdés, amit nem lehet elvárni a lakosságtól, hogy bármikor is maga képes legyen korrektül megítélni. Egy pusztán érzelmi szavazáshoz pedig túl drága dolog egy referendum megszervezése és lebonyolítása" - jelentette ki a BOM elnöke.Szerző: szabadban

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum