Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2020. szeptember 27. vasárnap, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
IV.Veszprémi Geokesser Találkozó és Túraverseny
2008-09-13 02:08:20
Kategória: Túrák, séták


Versenykiírás és indulási feltételek:
IV.Veszprémi Geokesser Találkozó és Túraverseny
2008. szeptember. 20. Felsőörs

 


Általános információk:

A rendezvény célja a túrázás és tájékozódás, mint sport népszerűsítése. Az útvonalak kialakítása során gondoltunk a GPS-el nem rendelkező résztvevőkre is, így a bejárandó útvonalak turistatérkép és alapvető térképolvasási ismeretekkel is teljesíthetőek. Ez alól csak az éjszakai pálya kivétel, ott a GPS használata indulási feltétel. Ajánlott turistatérkép: Balaton 1:40000-Cartographia A megkeresendő pontok mindegyike szabadon megközelíthető, magánterület érintése nélkül, illetve a vízmű védterületén történő áthaladásra a vízművektől a szervezők engedélyt kaptak. A kialakított útvonalak gyalogos és kerékpáros kategóriákban a Felsőörs-Lovas-Alsóörs által határolt területek között találhatóak. Autós indulóink a Balaton felvidék zegzugos útjain mérhetik össze tudásukat. Az induláskor a résztvevők egy nevezési lapot kapnak, amely tartalmaz egy térképet a területről, illetve a résztvevők ezen igazolják, hogy a pálya mely pontjait találták meg. Minden ponton található egy ellenőrző jelszó, amelyet az igazoló lapra kell felírni.

A verseny bázisa: (indulási és érkezési hely) Felsőörs - Udvarház étterem - koordinátái:N 47° 00,845' E 17° 57,378' Őrzött parkoló (a gépjárműveket kötelező itt elhelyezni) a felsőörsi focipálya mellett kerül kialakításra.

A rendezvényen a közlekedési, balesetvédelmi és különösen a természetvédelmi szabályok betartása kötelező!

I. Általános információk:
A nappali versenyen indulók 9:00-12:00 óra között folyamatosan indulhatnak . A verseny vége:16:00 - ezt követő célba érkezők idejét a értékelésnél nem tudjuk figyelembe venni. Minden résztvevő a célba érkezést követően egy sorsjegyet kap, mellyel az eredményhirdetést követő nyeremény sorsoláson tud részt venni. A „verseny” értékelése a csapat kategória kivételével mindenhol jelképes, a díjakat sorsolni fogjuk. Az értékelésnél minden kategóriában a legjobban teljesítők kupát és oklevelet kapnak. A pályát teljesítőket a célban egy tál étel és egy meglepetés ajándék várja. A csapatverseny résztvevői közül az első három helyezettet külön díjazuk!

I./1. Egyéni gyalogos verseny:
A tájékozódási gyakorlattól függően a pálya hossza: 10-14 km. 10-12 darab „kincset” kell megtalálni. Az értékelés során elsősorban a minél több pont megtalálása számit, és a megtalált pontok egyenlősége esetén számit a megtett idő. 14 éven aluliak egyéni versenyben nem indulhatnak!

I./2. Családi gyalogos verseny:
A tájékozódási gyakorlattól függően a pálya hossza: 9-10 km. 10-11 darab „kincset” kell megtalálni. Az értékelés során elsősorban a minél több pont megtalálása számít, és a megtalált pontok egyenlősége esetén a családban a legfiatalabb résztvevő életkora lesz a meghatározó. A „családos csapatnak” legalább 3 főből kell állniuk és legalább egy 14 éven alulinak kell lennie a „családban”. A család minden tagjának be kell érkeznie a célba.

I./3. Gyalogos csapatverseny:
A tájékozódási gyakorlattól függően a pálya hossza: 10-12 km. 10-14 darab „kincset” kell megtalálni. Az értékelés során elsősorban a minél több pont megtalálása számít, és a megtalált pontok egyenlősége esetén számit a megtett idő. A csapat minden tagjának be kell érkeznie a célba. Ezen kategóriában 3-4 fős csapatok – cégek, baráti társaságok- és azon családok indulását javasoljuk ahol nincs 14 év alatti családtag. A versenyszám nevezési díja 1500 Ft.

I./4. Kerékpáros egyéni verseny:
A tájékozódási gyakorlattól függően a pálya hossza: 14-16 km. 14 darab „kincset” kell megtalálni. Az értékelés során elsősorban a minél több pont megtalálása számít, és a megtalált pontok egyenlősége esetén számít a megtett idő. Ezen kategóriában indulóknál indulási feltétel a kerékpáros sisak és a láthatósági mellény megléte és használata! Ezen biztonsági eszközök alkalmazását a pályán lévő pályaellenőrök ellenőrizhetik. Ezen eszközök nem alkalmazása a versenyző kizárást eredményezi. 14 éven aluliak csak nagykorú kíséretével indulhatnak.

II. Autós stratégiai tájékozódási verseny:
A tájékozódási gyakorlattól függően a pálya hossza: 60-80 km. 20 darab „kincset” rejtettünk el a településeken. A játékot 11:00-és 14:00 között tartjuk, ezen időpontnál később indulók eredményét nem tudjuk figyelembe venni az értékelésnél. A „kincseknek” különböző pontértékei vannak a nehézségtől és a távolságtól függően. Minden kincshez tartozik egy jelszó, amelyet a megtalálás esetén az induláskor kapott igazoló lapra kell felírni. Ezzel igazolva a megtalálás tényét. Az értékelés során elsősorban a magasabb pontérték összegyűjtése a cél és másodlagos szempont a gyorsaság. Amennyiben pontegyenlőség van akkor a magasabb pontértékű kincsek száma a következő szempont, és ha ebben az esetben is pontegyenlőség van, akkor számit a gyorsaság. Természetesen lehetnek olyan pontok, melyek megközelítéséhez célszerűbb lehet majd a gépkocsit egy parkolóban hagyni. Lehet indulni egyéniben és csapatként de autónként is csak egy GPS-be töltjük fel a pontokat. A pontokat USB csatlakozású GPS.-be (természetesen, ha valaki hoz kábelt és telepítő CD-t, akkor más eszközbe is) és pda esetén a Gissrussa programba tudjuk feltölteni. A beérkezéskor a track logokat véletlen szerűen le fogjuk tölteni, ezzel „ellenőrizve” hogy együtt mozgott a csapat. A versenyszám nevezési díja 3.000,- Ft./induló autó. A „verseny” értékelése jelképes, a legjobban teljesítők kupát és oklevelet kapnak.Kérünk benneteket amennyiben lehetséges előzetesen jelentkezzetek-e játékra. Természetesen aki úgy „esik be„ a helyszínre az is indulhat, de az előzetes jelentkezéssel nagyban segítenétek az előkészítési munkánkat.

A rendezvényen tekintettel a családi programokra és a már most is bőségesnek mondható díjazásra szép számú résztvevőre számítunk. (a tavaszi versenyen közel 300 fő vett részt) Ezért kérünk minden érdeklődőt, hogy jelentkezzen előzetesen a következő linken:
jelentkezési lapSzerző: szabadban.hu

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum