Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2020. június 01. hétfő, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
A Vasas női NB1-es csapata nyete a Magyar Kupát és a bajnokságot is.
2008-05-09 09:01:52
Kategória: Röplabda


2005 után ismét duplázott a Vasas

 

A Vasas 3:1-re győzött a Nyíregyháza otthonában a női NB I Liga döntőjének ötödik mérkőzésén, így 3:2-es összesítéssel megnyerte az aranyérmet. Az óbudaiak éppen a tavaly duplázó szabolcsiak ellen szerezték meg az elsőséget a Magyar Kupában és a bajnokságban is.

 

A bajnoki döntő utolsó, ötödik felvonására készülődtek a csapatok Nyíregyházán. Az első és a harmadik meccset is a szabolcsi megyeszékhelyen rendezték, előbb a hazaiak, majd a fővárosiak győztek 3:0-ra. A budapesti találkozók egyaránt 3:2-es eredményt hoztak, a második meccset a Vasas, a negyediket az NRK nyerte. Emlékezetes, változatos, izgalmas, színvonalas meccseken voltak túl a csapatok, az aranyéremről döntő utolsó ütközet is ilyennek ígérkezett.

 

A Vasas együttesét ezúttal nem kísérhette el népes szurkolótábor, mert a fanatikusok többsége már útra kelt Barcelonába, ott rendezik ugyanis a férfi vízilabda Euroliga négyes döntőjét, amelyben a Vasas is érdekelt. Természetesen mindkét csapat játékosai bizakodóak voltak a kezdés előtt, a nyírségieknél csupa vidám, a fővárosiaknál viszont inkább komorabb, feszültebb arcokat lehetett felfedezni.

 

Remek mezőnymunkájának, pontos támadásainak köszönhetően kiválóan rajtolt az NRK (7:2), olajozottan működött a nyírségi gépezet. Hosszú, izgalmas labdameneteket láthatott a közönség, Jókay Zoltán, a Vasas edzője azonban érthetően nem elégedett meg a szépséggel, az eredményességet is elvárta volna együttesétől, ám ennek hiányában 11:4-es, majd 15:6-os hazai előnynél időt kért. A második technikai időnél (16:8) az óbudai csapatnak Borkovits Zoltán másodedző magyarázott, Jókay félrehívta a feladót, Kötél Zsanettet, és csak neki tartott eligazítást. A különbség a végén Szakmáry Gréta ásznyitásával tízpontosra hízott, így a magabiztosabb, kevesebbet hibázó Nyíregyháza simán szerzett előnyt (25:15, 1:0).

 

A második részben 1:1-nél a Vasas kiváló ütőjátékosa, Czakó Mária ászt szervált, de rosszul érkezett vissza a talajra, megsérült a bokája, ezért le kellett cserélni. A zseniális feladó, Natalija Akimova, és az örökifjú center, Erdősné Balogh Erika bravúros megmozdulásaival szerezte pontjait a Nyíregyháza, de természetesen az óbudaiak sem adták fel a küzdelmet. 3:5 után megszakítás nélkül három pontot szerzett a házigazda, becsúszott néhány rontás fővárosi részről, ezért Jókay edző időt kért, és együttese Dégi Barbara ászértékű nyitásainak köszönhetően előnnyel mehetett az első technikai időre (7:8). A látogatók ezúttal is jól semlegesítették Erdősné támadásait, ráadásul 11:10-es hazai vezetésnél Czakó Mária is visszatért. 12:10-nél Jókay Zoltán időkérése következett, és csapata kisvártatva fordított (12:14). Egyre kevesebb hibával röplabdázott, és szinte hibátlanul mezőnyözött a Vasas, a hazaiak némileg megtorpantak, így a hajrá 20:16-os Vasas-vezetéssel kezdődött. 17:23-nál már hiába kért időt Ludvig Zsolt, a Magyar Kupa-aranyérmes fővárosiak nem engedték ki a kezükből az egyenlítést jelentő részsikert (18:25, 1:1).

 

Lendületben maradt a Vasas, a harmadik felvonást is remekül kezdte a látogató, Ludvig Zsolt, a szabolcsiak trénere 3:6-nál kért először időt. A folytatásban is őrizte előnyét az óbudai csapat, Jókay Zoltán 8:10-nél időt kért. Egyre magabiztosabban menetelt a nyíregyháziak hibázásra kényszerítő Vasas, Jókay edző 13:17-nél mégis időkéréshez folyamodott. Nem tudta a saját játékát játszani a házigazda, mert a fővárosiak akarata érvényesült, 16:20-nál időkéréssel próbálkozott Ludvig edző, de ebben a szettben már nem volt visszaút együttese számára (19:25, 1:2).

 

A negyedik szettet a Nyíregyháza kezdte jobban. A második és a harmadik részben meglepően visszafogottan teljesítő hazaiak új erőre kaptak, 10:5-nél és 12:6-nál időt kellett kérnie Jókay Zoltánnak. Jó blokkok és pontos, erős ütések váltották egymást szabolcsi részről, a második kötelező pihenőnél már hét ponttal vezetett az NRK (16:9), de hamarosan elkezdte a felzárkózást a látogató, 16:12-nél és 20:18-nál Ludvig Zsolt kért időt. Folyamatosan dolgozta le hátrányát a trónkövetelő, majd 22:19-re ismét ellépett az NRK, de 23:23-nál egyenlő volt az állás. A rendkívül kiélezett, izgalmas végjátékot a Vasas bírta jobban, 26:24-re megnyerte a szettet, 3:1-re a meccset, ezzel 2005 után ismét duplázott.

 

A Vasas tehát a Magyar Kupa után az NB I Liga aranyérmét is megszerezte, ráadásul úgy, hogy az elsőségről döntő mérkőzést mindkét esetben Nyíregyházán nyerte meg. Az eredmények azt mutatják, hogy remekül sikerült a tavaly nyári átigazolási szezon az óbudaiak számára, hiszen szerződtették Kötél Zsanettet, Nagyné Mátrai Veronikát, Czakó Máriát és Kapuvári Melindát, akik kivétel nélkül kulcsemberek az új aranycsapatban.

 

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3:2, a Vasas javára.

 

EDZŐI NYILATKOZATOK

 

Ludvig Zsolt: – Nagyon nehéz helyzetből tudtunk felállni, a végső bravúrhoz kevés hiányzott. Köszönöm mindenkinek az egész éves támogatást.

Jókay Zoltán: – Gratulálok ennek a csodálatos, csupa nagybetűs csapatnak!Szerző: szabadban

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum