Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2019. október 18. péntek, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
Hogyan válasszak sportágat?
2010-04-16 08:26:06
Kategória: Sportkultúra


MINDENKI LEHET BAJNOK

 

2010. április 14-én délelőtt tartott sajtótájékoztatót a „Hogyan válasszak sportágat” első sportágválasztó könyv szerzője Nagy János a könyv megjelenésének alkalmából a Hotel Aréna Atlanta termében. A sajtótájékoztatón a könyv elkészítésében aktívan szerepet vállaló kiváló sportolóink Kozmann György kétszeres olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok kenus és dr. Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa- bajnok vízilabdázó beszélt személyes élményeiről a könyv kapcsán.   

 

Kozmann György kapocs a „Hogyan válasszak sportágat?” Című könyv és a Nagy sportágválasztó rendezvénysorozat között és úgy gondolja, hogy a két kezdeményezés briliáns kiegészítői egymásnak. A könyv lehetőséget ad mindenkinek, aki több sportágat akar megismerni, hogy megtalálja azt, ami legjobban illik hozzá.

-„Hiszem, hogy mindenkinek van tehetsége valamihez.”- mondta Dr. Molnár Tamás. Fontosnak tartja, hogy a gyerekek megtalálják miben sikeresek, miben tudnak eredményeket elérni, mert örömet és további impulzust ad számukra, hogy sportoljanak. A könyvbe a képek és a szöveg iránymutatást ad abban, hogy ezt meg is találják.”

 

Ma Magyarországon a lakosság 60%-a nem mozog rendszeresen. A WHO legutóbbi felmérése szerint Magyarország a legegészségtelenebb országok között van az Európai Unió államai között. Ennek része a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. A 10-14 éves gyerekek 40%-a túlsúlyos. Legutóbbi felmérések szerint 1 millió 340 000 gyerek közül, mindössze 17% mozog heti 2 alkalommal 30 percet.

 

Ezért mindannyiunk felelőssége, hogy az ifjúság sport szeretetét növeljük és elérjük, hogy sportoljanak. Ennek kapcsán született meg a "Hogyan válasszak sportágat?" című könyv, ami mind a szülőknek mind a gyerekeknek segít megtalálni a számukra legmegfelelőbb sportágat. A sport az egészség fontos része, de miért ne lehetne valódi öröm és szórakozás.

 

A könyvbemutatón részt vett Dr. Simóka Beáta sportszakállamtitkár, aki mint édesanya is nagy örömmel üdvözölte a könyv megjelenését és elismerte a könyv fontosságát a sport területén. Molnár Zoltán a MOB főtitkára felhívta a figyelmet a könyv aktualitására a fent említett adatok kapcsán. Elmondta, hogy a gyermekek nem ismerik a sport szépségét és öröm forrását és nem részesülnek annak testi-lelki jótékony hatásaiból. Örömét fejezte ki, hogy nagy olimpiai bajnokaink mellé álltak ennek a kezdeményezésnek, ami segít a fiatalokkal megszerettetni a mozgást. Vörös Zsuzsa olimpiai bajnok öttusázó, fontosnak tartja, hogy írott formában jelennek meg a sportágak és nem csak kipróbálni lehet a sportokat, hanem „haza is vinni”.

A T- Mobil (Magyar Telekom Nyrt.) szponzorációs vezetője Tóth A. Péter elmondta, hogy a T-mobil 17 éve támogatja magyar sportot és élsportot, úgy érzi, hogy nemcsak csodára kell várunk, hogy az emberek megszeressék a mozgást és Magyarországon az emberek hozzáállása jelenlegi állapotából elmozduljon, hanem tenni kell érte. Nem mindig pénz kérdése a változás elérése, hanem mindannyiunk felelőssége. Ezért támogatják ezt a könyvet, mert egy nagyszerű kezdeményezés, ami rendszerezi a sportágakat és érthető nyelven, inspiráló módon ismerteti meg a sportágakat az érdeklődőkkel.

A könyvben szereplő négy sportszövetség képviselője, a Magyar Kajak-kenu Szövetség, szövetségi kapitánya Storcz Botond, a Magyar Birkózó Szövetségtől Gáspár Tamás főtitkár, a Magyar Inter-Crosse Egyesülettől Szakály Ferenc elnök és a Magyar Amerikai Football Szövetségtől Tóth László elnök külön-külön méltatták a könyv megjelenésének létjogosultságát és teljes támogatássukkal álltak a könyv mellé. Elismerték annak fontosságát és jelentőségteljes szerepét, ami segíteni tud, hogy a mai társadalomban szélesebb körben váljon népszerűvé a sport, mozgás örömet jelentsen és kikapacsolódás legyen.

 

A sajtótájékoztatón szót kapott még: Nagy Tímea 2x olimpiai bajnok vívónő, a XVI. kerületi polgármester Kovács Péter úr. A nagysikerű sajtótájékoztatón számos országos sportszövetség és egyesület vett részt.

 

A könyv előkészületeiben, a sajtótájékoztató szervezésben és lebonyolításban a Nemzeti Sportszövetség kiemelkedő szerepet vállalt, ezzel is támogatva a könyv létrejöttét.

 

A könyv 95 sportágat mutat be, képekkel illusztrálva, minden sportágban szakemberek tanácsait olvashatjuk, megtudhatjuk a sportág előnyeit, hátrányait, mit fejleszt, milyen képességek szükségesek az űzéséhez és minden sportág 3-3 kiemelkedő képviselője „kortes beszédet” mondott a saját sportágáról.

 

A könyv bolti forgalomban nem kapható. A könyv 11 900 Ft-ba kerül és megrendelhető a www.hogyanvalasszaksportagat.hu weboldalon, ahol a kedvezményekről is tájékozódhatnak illetve korlátozott példányszám erejéig a Nemzeti Sportszövetség irodájában (1146 Budapest, Istvánmezeti út 1-3. II. em. 209.).Szerző: szabadban

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum