Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2023. szeptember 21. csütörtök, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
6. Nemzetközi Női Motoros Nap / 2
2012-05-08 04:36:27


6. Nemzetközi Női Motoros Nap

Női motoros felvonulás Budapesten

Rendkívüli meglepetésekben sem volt hiány a 6. Nemzetközi Női Motoros Nap pontosan megszervezett programjában. A hangulat pedig ismét a tetőfokára hágott.

Idén már harmadik alkalommal vártuk a motoros nőket szervezettt programokkal a nemzetközi Női Motoros Nap alkalmából. A szervezésben és a programok lebonyolításában ismét nagy segítségünkre volt a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság.

Május 4-én reggel Vácon kezdtük a napot a József Attila sétány Duna parti aszfaltozott parkolójában, amelyet előző nap a helyi tűzoltóság tisztított le nekünk. Itt töltöttünk el jó pár órát, reggel 9-től délután 3-ig a pesti-megyei motoros rendőrökkel, akik ezúttal egy hölggyel, Bíró Melinda főtörzsőrmesterrel kiegészülve segítettek a résztvevőknek végrehajtani a motoros tudásukat fejlesztő gyakorlatokat.

Mivel május 4. egyúttal Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja is, ugyanezen a helyszínen tartották a városi tűzoltók is a megemlékezésüket. A lányok reggeli bemelegítése közben érkeztek sorban a tűzoltók a helyszínre. Mikor épp féloldalra átülve mentek a motorokon a résztvevők körbe-körbe, az egyik újonnan érkező lánglovag megjegyezte, hogy na, látszik, hogy ezt a feladatot a nők nem tudják megcsinálni. Kollégája világosította fel: "Nem látod, hogy ez mind lány?".

Három tűzoltó autó, köztük egy darus kocsi biztosította a látványos hátteret a gyakorláshoz a nap folyamán, az amúgy is gyönyörű helyszínen. Pihenésképpen a hölgyek is felmehettek a daruval 35 méter magasságba, ahonnan már egészen jó a kilátás a városra.

Az ebédszünetben locsolókocsiknak is jutott szerep, hiszen a tűzoltók egy baleset szimulálásaként egy autót gyújtottak fel, majd villámgyorsan el is oltották, ezzel is bizonyítva rátermettségüket. Természetesen ennél a bemutatónál is garantált volt a siker.

A napsütötte aszfalton órákig tartó gyakorlást egy háziverseny zárta, ahol az addig csetlő-botló hölgyek nagyon összekapták magukat, és végül igen szoros eredménnyel alakult ki a végső sorrend. A verseny után a motoros rendőrök felsorakoztatták a kis csapatot, és együtt, motoros biztosítással gurultak át a délutáni esemény helyszínére, az Andretti pizzériához.

Az Andrettinél már három órától kezdtek gyülekezni a felvonulásra érkezők, és akinek volt kedve, segíthetett a kétszáz darab ciklámen színű lufi fújásában (és szívásában). A héliumnak kétség kívül nagy sikere volt, hatalmas hahotázás közben a munka is sokkal gyorsabban ment.

Fél óra múlva befutott a Váci különítmény, és akkor már egészen megtelt a pizzéria előtti utca. Megkezdődött a résztvevők regisztrációja, és támogatóinknak köszönhetően mindenki kapott egy ajándékcsomagot a Daylong, a Helia-D, a Wild West Store, és a Fokt Motor meglepetéseivel, egy lufit, valamint egy fagyi-utalványt, amit ott helyben fogyaszthattunk el. A várakozás közben a CLB Független Biztosítási alkusz motorszimulátorát is kipróbálhatta, aki a délelőtt még nem fáradt el eléggé.

Fél hatkor már mindenki nagyon várta a fő attrakciót, a felvonulást, de előtte még kisorsoltunk egy hétvégét a Rider Beachre. Időközben megérkezett a Magyar Mentőmotor Alapítvány képviseletében Porpáczy Richárd, akinek ünnepélyesen átadtunk egy emléktáblát a 2012-es Jótékonysági Motoros Naptár eladásából összegyűlt összeg helyett (a csaknem 600 000 Ft-ot ugyanis hivatalosan, átutalással kapják majd meg).

Kicsivel hat óra után indult meg a közel nyolcvan motoros nőből és rengeteg rózsaszín léggömbből álló, látványos menet a Váci úton a belváros irányába. Az immár a BRFK motoros rendőreivel és a Pajzs Kft. munkatársaival kiegészült biztosítás ismét profi és nagyon tanulságos volt. Bár a péntek délután munkából hazafelé igyekvő autósok nem biztos, hogy örültek, az útvonalunkat zavartalanul tettük meg a gyalogosok láthatóan nagy örömére.

A Hősök terére érkezve a délelőtti riogatások ellenére sajnos nem találkoztunk Bruce Willis-szel, ellenben rengeteg japán turistába futottunk bele. Lelkes fényképezőgép csattogtatások közepette készült el a csoportkép a mentőmotorral, majd a motor szirénájának hangjára, egyszerre engedtük el a léggömböket a balesetben megsérült motorosok emlékére.

Még fel sem ocsúdtunk a katartikus élményből, mikor csoportunkkal szemben megjelent Darth Vader, Predator és még számtalan szereplő a Star Warsból. Nem nagyon akartunk hinni a szemünknek, és egy ideig nem lehetett tudni, hogy ki van jobban meglepődve. Ennek örömére számtalan közös kép, majd közös csoportkép is készült.

Az egyik Star Wars rajongótólkésőbb mert tudtuk, hogy "A nemzetközi Star Wars Napot egy szörnyen fárasztó szóvicc miatt ünneplik épp május 4-én. „Az erő legyen veled” örökbecsű mondat ugyanis angolul úgy hangzik: „May the Force be with you”. A „may the force” kifejezés pedig kiejtésileg kísértetiesen hasonlít a „may the fourth”-ra, ami pedig magyarul annyit tesz: május 4."

Sajnos jövőre sem Dart Vaderrel, sem Szent Flóriánnal nem ünnepelhetünk együtt, és azt is reméljük, hogy az Anyák napját és a ballagást is más napra teszik majd az iskolák, hogy 2013 május 3-án még több motoros nő vehessen részt a 7. Nemzetközi Női Motoros Napon.

Wéber NaNaSzerző: szabadban
Forrás: CSAM


Kapcsolódó cikkek:A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum