Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2023. december 05. kedd, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
Világbajnoki részvétel Hercsik tétje
2011-04-27 06:43:33
Kategória: Gokart


A világbajnoki részvétel a tét Hercsik Vince számára
- a hétvégén Gyöngyösön kezdődik a magyar nemzeti gokart bajnokság

A 2011-es idényben jó pár külföldi futamot követően végre idehaza is bemutatkozott Hercsik Vince, a Hell Racing Team 12 éves gokart-reménysége. A miskolci tehetség a nemzetközi megmérettetések után, április 17-én a Mátra Kupát nyerte meg fölényes győzelemmel, amely megfelelő bemelegítés lehet a hétvégén következő Magyar Országos Gokart Bajnokság első, szintén gyöngyösi futamára. Vince hiába most került csak fel a junior kategóriába, és a mezőny egyik legfiatalabbja, futószalagon jönnek ígéretes eredményei.

Hercsik Vince a magyar gokart sport jelenleg talán legnagyobb junior korú ígérete. Az előtte álló, minden bizonnyal kanyargós pálya végállomása akármelyik rangos nemzetközi széria, talán épp a Forma 1 is lehet. Vince tavaly, összességében 220 megszerzett ponttal, megnyerte a 2010-es Magyar Nemzeti Gokart Bajnokság 125 Mini kategóriáját. Bár még alig múlt 12 éves, versenynaptárát bármely, technikai sportban jeleskedő pilóta megirigyelheti: a miskolci fiúnak összesen 30 versenyhétvégén kell helytállnia idén. Januárban a floridai Orlandóban, főleg az amerikai kontinensről érkező versenytársak közel 60 fős mezőnyében végzett az összesített 24. helyen, februárban pedig Spanyolországban mérette meg magát az elitben, bár itt a nála tapasztaltabb és idősebb versenytársak agresszív vezetési stílusa feladta Vincének a leckét… Rákövetkező versenyén, a belga Genkben, élete eddigi legkeményebb versenyén a középmezőnyben intette le a kockás zászló. A Morva Kupa április 9-i hétvégéjén, Dunaszerdahelyen, a szlovák bajnokság versenyén egy balszerencsés első futamot követően, óriási harcban végül a második és harmadik futamon is második lett, így az összetett harmadik helyezést szerezte meg. 

A múlt héten a magyarországi gokart-élet is felébredt téli álmából, így Vince, ahogy a hazai elit nagyobbik része, Gyöngyös mellé utazott, hogy a Mátra Kupa futamain hangolja be a versenygépeket a következő héten szintén itt rajtoló magyar bajnokság első megmérettetéseire. Vince ezt a kihívást is könnyen teljesítette, a Kálmán Motorsport pilótája a várakozásoknak megfelelően szerepelt: szombaton minden időmérőt és kvalifikációt nagy fölénnyel nyert, majd a futamokban is az első helyet szerezte meg. Az első 15 kör után közel hét másodperces előny birtokában száguldott el a kockás zászló alatt, míg a második (baleset miatt megszakított) versenyen ennél is nagyobb különbséggel gokartozott a gyönyörű környezetben elterülő pályán.
A miskolci fiatalember és csapata bízik abban, hogy a jövő heti magyar bajnoki versenyen is hasonlóan jó eredményekkel örvendeztetheti meg szurkolóit.

- Rengeteg helyen versenyeztél már, külföldön, nemcsak Európában, de a tengerentúlon is jártál. Mindezek közül melyik volt a kedvenced?
HV: Nekem Belgium volt a kedvencem, ahol népes mezőnyben indulhattam, és nagyon komoly ellenfeleim voltak. Kiváló megmérettetés volt a tapasztalatszerzés szempontjából, amiből a magyar bajnokságon és más országos versenyeken is profitálni tudok.

- A hónap elején az idei szlovák Morva Kupa is elkezdődött. A dunaszerdahelyi versenyen két bravúros második helyezést is szereztél, de az első futamon – egy kicsúszást követően – a gumifalba ütköztél, így az összetett harmadik helyezés lett a tiéd. Mi okozta a problémát, hogy történt az eset?
HV: Amikor visszaelőztem az első helyezettet, kisodródtam az ívről és eközben mellém ért egy másik versenyző, akit megpróbáltam leszorítani. Azonban a kerekünk összeért és én felrepültem, így csapódtam bele a gumifalba. Hiba volt, mert igazából én voltam a belső íven, de hát előfordul ilyen is, ezekből is tanul az ember.

- Nagy volt az ütközés?
- HV: Szerintem kb. 60-70 km/órával mehettem neki a gumifalnak, nem ijedtem meg, mert volt már ehhez hasonló élményem. Az ilyen balesetek, amikor „csak” nekicsapódsz a falnak, általában nem szoktak annyira veszélyesek lenni, mert nem borulsz fel, így kicsi a csonttörés veszélye.

- A múlt hétvégi, gyöngyösi Mátra Kupa az első idei hazai megmérettetésed volt, és ahogy lehetett remélni, rögtön a dobogó legfelső fokára álltál. Hogyan alakult ez a verseny?
- HV: Izgalmas verseny volt, amelyen a külföldi versenyeken szerzett rutinom volt a döntő, ennek köszönhetem a sikert. A rajtnál volt egy kis akció, de utána már végig elől voltam.

- A most következő hétvégén ismét a gyöngyösi pályán fogsz rajthoz állni, az első magyar bajnoki futamon. Milyen eredményre számítasz?
- HV: Remélem, hogy első leszek! Ez a verseny már keményebb lesz, mint a Mátra Kupa, több indulóval. Számomra különösen fontos, hogy a legjobb legyek, mert ha meg tudom nyerni a magyar bajnokság mind a hét futamát, akkor el tudnék indulni a világbajnokságon is.

- Hétfőn Budapesten adtál interjút egy televíziós műsorban. Az iskolatársaidnak mondtad már, hogy jövő héten nézzenek a tévében?
- HV: Az osztályfőnökömnek már mondtam, hogy szerepelni fogok, hiszen meg kellett kérnünk, hogy engedjen el a felvételre, de az osztálytársaim még nem tudják. Egyelőre ezeket az információkat inkább megtartom még magamnak. A felvétel elején eléggé izgultam, a kamerák meg a feszült figyelem miatt, de aztán a végére egészen belejöttem és utána már jól éreztem magamat!Szerző: szabadban
Forrás: Anderson Communications

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum