Elveink  |  Gy.I.K  |  Médiaajánlat  |  Kezdőlapnak  |  Honlapajánló 2022. július 01. péntek, napja van.  

szabadban.hu webmail

 Támogatottjaink
. BOM - 2020 Bp. Olimpia
. Budapest-Bamako
. Budapest Titans
. Cseh László
. Dani Gyöngyi
. Farkas Györgyi
. F1 Racing
Exprerience
. Hungexpo
. Kis Sándor - Technosport
. Klein Dávid
. Kovács László Formula2
. Kovács Niki 600 EB
. OLIMPIA
. ParaJet-Ski

  Fogyatékkal élők
  Mindennapok
  Paralimpia
  Sportélet

  Földön - Bakancsban
  Barlangászás
  Hegy- és Sportmászás
  Túrák, séták
  Ti küldtétek
  Tippek trükkök

  Földön - Hóban - Jégen
  Curling
  Gyorskorcsolya
  Jégen (szabadidő)
  Jégkorong
  Jégvitorlás
  Műkorcsolya és Jégtánc
  
  Sífutás
  Síugrás
  Snowboard
  Szánkó és Bobsport
  Tippek-trükkök
  Ti küldtétek

  Földön - Kétkerék
  Gyorsasági motorsport
  Enduro és más motorsport
  Motorokról
  Motoros rendezvények
  Quad
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  BMX
  Kerékpárok
  Kerékpáros rendezvények
  Mountainbike
  Országúti kerékpársport
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Négykerék
  3,2,1.GO!
  Autó különlegességek
  Autós programok
  Forma1
  Gokart
  Gyorsasági autósport
  Oldtimer és programok
  Rally és egyéb autósport
  Terepjáró
  Terep-Rallye
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Sportok még
  Asztalitenisz
  Atlétika-Torna
  Boksz
  Budo
  Duatlon - Triatlon
  Egyéb sportok
  Extrém
  Fegyveres sportok
  Futás aszfalton
  Futás terepen
  Futball-Futsal
  Golf
  Golyós sportok
  Háromtusa-Öttusa
  Kézilabda
  Kosárlabda
  Más labdasportok
  Mozgás
  Röplabda
  Sportkülönlegességek
  Sportpolitika
  Sportvilág
  Squash
  Tenisz
  Tollaslabda
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Földön - Vitalitás
  Aerobic
  Egészség
  Erőnlét
  Fitness
  Táncsport
  Táplálkozás
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Levegőben
  Ejtőernyő
  Hőlégballon
  Kisrepülők
  Sárkányrepülés
  Siklóernyő
  Vitorlázó repülés
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Vízben
  Búvárkodás
  Csónak és vizitúrák
  Csónak, Kajak-Kenu
  Hajó, Yacht, Motorcsónak
  Horgászsport
  Jet-Ski
  Kite-Surf
  Motorcsónaksport
  Műugrás - Toronyugrás
  Rafting és vadvízi sportok
  Surf
  Úszás-Szinkronúszás
  Vitorlázás
  Vizilabda
  Vizisí és Wakeboard
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Kedvenceink - Állatsportok
  Halak
  Kutyák
  Lovak
  Madarak
  Minden más
  Ti küldtétek
  Tippek-trükkök

  Sporttal kapcsolatban
  Dopping
  Kultúra
  Létesítmények
  Navigáció - GPS
  Rólunk
  Sportkultúra
  Támogatjuk
  Partnereink

 
Cikk beküldése    |    Boltkatalógus    |    Fórum    |    Piactér     |    Sportfotók    |    Sportvideók    |    Humoros videók    |    Humor    |    Rólunk


34234234
 
 
5. Nemzetközi Női Motoros Nap / 2.
2011-05-10 22:08:15


Csaknem száz motoros hölgy érezte fontosnak, hogy együtt demonstráljon Budapesten május 6-án, pénteken – Szabályosan Szabadon.

Azoknak a motoros hölgyeknek, akiknek sikerült szabadságot kivenniük május első pénteki napjára, hosszú és fárasztó, de lelkesítő és vidám napjuk volt az elmúlt pénteken. A többieknek pedig csak a fáradtság maradt ki, ők frissen és vidáman érkeztek a délutáni gyülekezőhelyre.

Péntek reggel fél kilenckor kezdődött az 5. Nemzetközi Női Motoros Nap programja a Hungaroringen. A Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság motoros rendőrei itt tartottak ingyenes vezetéstechnikai képzést a motoros nőknek. A tréningen nagyjából 60 motoros jelent meg, köztük kb. 15 fiú, akik korábban az IVTM szombati programjára jelentkeztek. Létszámban a lányok is túlteljesítették a tervet, hiszen a harminc főben maximalizált oktatásra kétszer annyian érkeztek.

A rendőrök azonban ismét minden eshetőségre fel voltak készülve, így a Hungaroring Porsche-parkolóját kibővítve a Gokart pályát is igénybe vették a tréninghez, ahol a hölgyek a férfiaktól elkülönítve, árgus tekintetektől mentesen gyakorolhatták a feladatokat.

A reggeli eligazítás és az oktatók bemutatása után Kovács Niki motorversenyző mondta el néhány szóban, hogy miért tartja fontosnak az ehhez hasonló rendezvényeket. Az oktatásra kiérkező motoros rendőrhölgyek, Melinda, Judit és Anita szintén elmesélték a részvevőknek, hogy mikor és miért döntötték el, hogy ezt a szakmát választják hivatásuknak. Később a bóják között is bemutatták ámulatba ejtő motoros tudásukat.

Az oktatás ismét bemelegítéssel kezdődött, majd jöhettek a néhányaknak már ismerős feladatok: a szlalom és eltolt szlalom, a szűk körben körözés mindkét irányban, a nyolcas, a holland kapu és a lóhere... nagyjából a felsorolás sorrendjében nehezedve, hogy senki ne érezhesse, hogy nem kapott semmi extra tudást vagy újabb képességet.

Természetesen most sem maradhatott el a motorfelállítási gyakorlat: Horváth Miklós motoros rendőroktató tréfás megjegyzéseivel hangulatossá tette ezt a feladatot is. Végül a hölgyek közül senkinek sem ment a rendőrmotor felemelése, de egyébként is az volt az általános nézet, hogy egy nőnek erre a képességre igen ritkán van szüksége, mert szerencsére mindig van, aki segítsen.

Napközben megérkezett Lelkes Réka stuntriding versenyző is, aki – lévén a saját CBR600F4-ese éppen szervizben, ezúttal a Honda Hungary-nek köszönhetően egy 2011-es Hornettel róhatta a köröket. A kezdeti megszeppenése ellenére délutánra sikerült a nullkilométeres tesztmotor gumijait kicsit bemelegítenie, a majrécsíkot nulla milliméterre belőnie, majd a délutáni ügyességi versenyen a fiúk között első helyen végzett. Habár úgy tűnt, Réka kicsit röstellte, hogy némi plusz előképzettséggel indult el ezen a versenyen, azért büszkék lehetünk rá, hogy két másodperccel jobb időt futott a pályán, mint a feladatot bemutató motoros rendőr, a szolgálati járművel.

Délután három órakor a motoros rendőrök biztosításával a társaság együtt indult a délutáni program helyszínére, az Andretti pizzériához, ahol négy órától gyülekeztek a lányok. A felvonulásra a női motoros baráti társaságok, a Krapeknők, a Motoros Szívek és a Száguldó Angyalok is eljöttek, valamint a MAMS Gyorsasági Magyar Bajnokság versenyzőnői is szép számban megjelenek. A Horimoto Racing Team színeiben Majzik Ibolya, Vaslaki Timi és Süli Eszter motorjai is ki voltak állítva a pizzéria előtt. A lányok csak később érkeztek meg, de a versenyzéshez átalakított motorokkal a felvonuláson nem tudtak részt venni.

A sajtó képviselői Kissné Kerék Anikó rózsaszín versenymotorját találták a legérdekesebbnek, pedig Kis Anita kristályokkal kirakott utcai gépe is megért volna egy két képet a bulvárlapokban. A hozzáértő nézelődők azért más érdekességet is találhattak, hiszen az egyik hölgy egy hófehér Honda GoldWing trike-kal érkezett, ami odavonz minden tekintetet, Maróti Boglárka 50 cm3-es Jawa Robbyja pedig a kezdő motorosok szívét dobogtatja meg.

A fagyizás közben volt idő regisztrálni és átvenni a támogató cégek apró ajándékait. A felvonulás indulása előtt a regisztrált hölgyek között Kovács Niki sorsolta ki a kétszemélyes raftingtúrát, amit Katona Viktória nyert meg.

A Szabályosan Szabadon – Csajok a motoron elnevezésű felvonulás a Váci út – Nyugati tér – Oktogon – Andrássy út – Hősök tere útvonalon indult el. A 78 beregisztrált hölgy mögött jó pár férfi motoros is beállt a menetbe. A Hősök terére a létszám már ekkor száz motor fölött volt, és néhányan csak a Hősök terén csatlakoztak a programhoz – több hölgy ugyanis családi kötelezettségként a délután folyamán anyák napi ünnepségen vett részt az iskolákban, óvodákban, ezért nem értek oda az Andrettihez.

A Hősök terén lelkes japán turisták fogadták a menetet, és rögtön készült pár jó fotó velük együtt. Ekkorra már a mécsesekből kirakott bukósisakos angyal kontúrja is készen várakozott a téren a PMBB munkatársainak és néhány segítő motoros lánynak köszönhetően.

Sajnos a tánchoz beszervezett hangosítás nem működött tökéletesen, de a lányok feltalálták magukat, és először zene nélkül, a „motor, motor, motor, segg” rigmus kántálásával kísérték a mozgást, majd mégis akadt zeneszerszám, és végül kitudja hányadszorra zenére is előadták a betanult koreográfiát a nézők és önmaguk nyilván való örömére.

Mikor eltűnt a nap a házak mögött, kezdődhetett a gyertyagyújtás, amiről a XIII. kerületi tűzoltóság egy magasról mentő járművének darujáról készültek felvételek. Igazán impozáns látvány volt, ahogy a világító mécseseket körbeállva integetnek a lányok felfele.

Este nyolc óra fele indult vissza a menet a pizzériához, ahol nem lett vége azonnal a rendezvénynek. Néhányan még beültek az étterembe és megvacsoráztak, miközben megbeszélték az egész nap folyamán összegyűjtött élményeket. Azzal minden résztvevő egyet értett, hogy hatalmas élmény volt ennyi motoros nővel együtt vonulni a városon keresztül, és hogy mindenképpen eljönnek majd a következő évben a hatodik Nemzetközi Női Motoros Napra május első péntekén, ami ezúttal 2012. május 4-én leszSzerző: szabadban

A cikk képei:

 


szabadban.hu hírlevél, legfrisebb
híreink hetente a postafiókodba!
 
   

Ugrás az oldal tetejére

Médiaajánlat | Irjon nekünk | Impresszum